Pevka priznava, da je njen videz skupek različnih vplivov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pevka priznava, da je njen videz skupek različnih vplivov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Raay in April
April je ena izmed varovank Raaya, sicer vodje zasedbe Tangels. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
April v Festivalni dvorani - Sam boš šel domov

"Glas je vse, ampak res vse. Ni dobrega paketa brez dobre vsebine," je prepričana mlada pevka, ki se je glasbenemu svetu do zdaj predstavila s singloma NE BI in Sam boš šel domov. April se želi poigravati s svojo odrsko podobo in imidžem. "Kvaliteta se odlično poda tudi k dodelanemu imidžu. O tem bom prepričala marsikoga," je odločena April. Več pa si lahko preberete spodaj.


Po NE BI in Sam boš šel domov je postalo jasno, da niste le še ena muha enodnevnica. Koliko premisleka je vloženega v vsak vaš nadaljnji korak?
Zelo veliko. Ne maram povprečja, zato z ekipo naredimo vse, da je izdelek vrhunski. Od skladb, do stila, do izvedb mojih nastopov. Vedno je moj cilj zadovoljiti še tako zahtevne poslušalce in jih presenečati na vsakem koraku. Moja glasbena pot vedno raste in dokler bom na sceni si ne bom dovolila drugače.

Že vaše samo ime April kot tudi glasba spominjata na švedsko pevko slovenskih korenin September, ampak kaj loči April od drugih glasbenic?
Velikokrat me doleti vprašanje ali pa trditev, da spominjam na nekoga. Imamo zglede, po katerih črpamo navdih, absolutno, vendar je April samo ena – unikatna in posebna. Lahko rečem neka zmes vseh različnih vplivov.

"Skrili" ste se za umetniškim imenom in izoblikovanim imidžem. Zakaj? Menite, da - vi sami (s svojim glasom in stasom) - ne bi mogli prodreti na domačo sceno?
Seveda bi lahko, ampak to mi ne bi bilo v izziv. Želim se poigravati s svojo odrsko podobo in imidžem, tako mi bo vedno zanimivo in bom lahko vedno znova presenetila svoje poslušalce. Nočem, da je kvaliteta sinonim za sterilno podobo. Kvaliteta se odlično poda tudi k dodelanemu imidžu. O tem bom prepričala marsikoga.

Kaj potrebuje mlada nadobudna pevka, da ji danes uspe? Kaj še pomeni glas?
Glas je vse, ampak res vse. Ni dobrega paketa brez dobre vsebine. Poleg glasbenega znanja pa so tukaj še osebnostne vrline, ki ti omogočijo uspešno glasbeno pot. Delavnost, kompatibilnost in prilagodljivost kot v vsakem poklicu.

Premišljujete, da bi se predstavili tudi z baladami?
Seveda. Zakaj ne. Rada imam tudi balade. Zagotovo bom v prihodnost na kakšnem svojem nastopu izvedla tudi kakšno balado.

Koliko časa vložite v priprave na en nastop, kot je bil npr. nedavni v Festivalni dvorani?
Veliko. Ni se še zgodilo, da na bi na nastop prišla nepripravljena. Veliko razmišljam o svojih nastopih, vadim koreografijo, petje. Vedno naredim tudi analizo svojih nastopov in skušam rasti kot interpret z vsako izkušnjo. Za nastop v Festivalni dvorani ne morem reči, recimo, časovno, koliko časa sem se pripravljala. Sem pa teden dni pred nastopom že vedela, kako se bom predstavila.

V posnetku desno si lahko ogledate njen nastop v Festivalni dvorani.

Nastopi v živo terjajo tudi svoj davek - včasih se zgreši kakšna nota - kako se vi rešujete iz teh zagat? Vas to zmede?
Nič hudega, saj nisem računalnik, naj se sliši, da pojem v živo. Na plejbek ne more iti nič narobe. Se je že zgodilo, da se mi je zgodil kak “fuš”, pa se ne obremenjujem preveč. Verjamem v svoje pevske kvalitete in mi to v nobenem primeru ne pušča večjih posledic. Zmedem se ne več, če gre kaj narobe, poskušam zadevo izpeljati čim manj opazno.

April v Festivalni dvorani - Sam boš šel domov