Uradno fotografiranje je bilo strogo prepovedano, zato smo morali uporabiti arhivsko fotografijo. Foto: EPA
Uradno fotografiranje je bilo strogo prepovedano, zato smo morali uporabiti arhivsko fotografijo. Foto: EPA
Beyonce
Beyonce je po koncu koncerta na Instagramu objavila to fotografijo in pripisala: 'Hvala, Srbija!' Foto: Instagram

R'n'b'-zvezdnica je prav v srbski prestolnici začela svojo megalomansko svetovno turnejo "Mrs. Carter Show", med katero bo imela kar 65 koncertov - že v sredo bo nastopila v Zagrebu, zadnji koncert pa bo petega avgusta v New Yorku.

MMC-jeva ekipa bo obiskala sredni koncert Beyonce v Zagrebu. Reportažo boste na naših straneh lahko prebrali v četrtek.

V Beograd so prišli njeni oboževalci z vseh koncev Evrope, v prvih vrstah Arene pa so bila večinoma dekleta. 31-letna zvezdnica, ki sta jo spremljala tudi mož Jay-Z in hčerka Blue Ivy, je prepovedala vsakršno uradno fotografiranje in snemanje, zato so na voljo le amaterski posnetki koncerta. Dveurni spektakel, za katerega so srbski mediji našli samo pohvalne besede, saj ga opisujejo s presežniki, je začela s pesmijo Who Run the World. Prvi del je zapeljevala v kratki beli svetleči oblekici, pesem Flaws and All pa je posvetila občinstvu, rekoč: "Ne glede na to, koliko grešim, me vi brezpogojno ljubite."

Poklon Whitney Houston
Nato se je preoblekla še štirikrat, vmes pa krmarila med hitrimi skladbami, "podkrepljenimi" s svetlobnimi učinki in plesnimi koraki, ter baladami ob klavirju. Spomnila se je tudi na pokojno pevko Whitney Houston, saj je izvedla njeno največjo uspešnico I Will Always Love You, medtem pa so na odru predvajali zasebne posnetke Beyonce, Jay-Z-ja in njune hčerke. Predstavila je nekaj pesmi, ki jih je bilo že slišati v reklamah in ki bodo tudi del njenega novega albuma, ni pa pozabila niti na svoje največje uspešnice, ki so zaznamovale popularno glasbo zadnjih let.

Koncert je končala z vsem znano pesmijo Halo in se znova zahvalila zbranim v nabito polni dvorani: "Hvala vam. Nikoli ne bom pozabila svojega prvega nastopa na turneji in vaših prelepih obrazov," nato pa je iz prve vrste vzela srbsko zastavo. Čeprav je bilo občinstvo izredno vztrajno, jim Beyonce ni uspelo priklicati nazaj na oder.

Ogromna ekipa
Glasbena diva je v Beograd sicer prispela v soboto in se kmalu po prihodu že odpravila na tonsko vajo v dvorano. Vse njene obleke sta oblikovala Dean in Dan Caten, oblikovalski dvojec iz Kanade, ki se predstavlja pod znamko DSquared. Opremo je v Srbijo pripeljalo 27 tovornjakov, kar je menda najvišje število za kateri koli koncert v Beogradu do zdaj. Vsa ekipa je prišla z desetimi avtobusi in s tremi kombiji, saj tehnično in produkcijsko ekipo sestavlja več kot sto ljudi.

Nekaj amaterskih posnetkov koncerta v Beogradu lahko vidite spodaj.