CoverLover so: Aleš Uranjek (glasbeni menedžer in bobnar, Šank rock, Yogurt …), Simon Vadnjal (pevec in kitarist, Superlizo, Dropped D …), Niko Jug (basist, Alya, OKO – Pavle Kavec trio …) in Jure Golobič (kitarist, Omar Naber, Makeup2 …). Foto: Marko Ocepek
CoverLover so: Aleš Uranjek (glasbeni menedžer in bobnar, Šank rock, Yogurt …), Simon Vadnjal (pevec in kitarist, Superlizo, Dropped D …), Niko Jug (basist, Alya, OKO – Pavle Kavec trio …) in Jure Golobič (kitarist, Omar Naber, Makeup2 …). Foto: Marko Ocepek
Šank Rock
Po razpadu oziroma začasnemu premoru za premislek skupine Šank Rock so se člani razkropili. Matjaž Jelen in Cveto Polak sta začela delovati v Jelenovem bandu. Za bobne CoverLover pa se je usedel bobnar in menedžer Aleš Uranjek. Foto: Marko Ocepek/Hangar
'Zasluga za ime CoverLover gre Bojani Uranjek (žena bobnarja in menedžerja Aleša Uranjeka, op. a.),' je priznal v pogovoru za MMC Simon. Foto: MMC RTV SLO/ J. R.
Bend si želi najprej pridobiti skupno koncertno kilometrino, nato pa se bo zaprl v studio in začel snemati lastne avtorske skladbe. Foto: Arhiv skupine

CoverLover je bend z utečeno ekipo, vsi člani imajo za seboj precej odrske kilometrine, kar se pozna pri izvedbi in razpoloženju na koncertih.

Energijo nove rockekipe v slovenskem prostoru preverite že danes na koncertu na največjem študentskem pustovanju v prestolnici.
"Skladb iz naših nekdanjih skupin ne bomo preigravali. Sestavili smo repertoar rock- in poppesmi, ki jih igramo v lasten užitek, in prepričani smo, da bodo to nalezljivo pozitivno energijo iz našega zaklonišča začutili tudi poslušalci na koncertih," je povedal v krajšem pogovoru pevec zasedbe Simon. Cel pogovor z njim si lahko preberete spodaj.

Koliko časa je nastajala ideja o CoverLover?
V glavi menedžerja Aleša Uranjeka že kar nekaj časa, ko je spremljal razmere na slovenskem koncertnem področju - organizatorji so mu v pogovorih namreč večkrat omenili, da pogrešajo skupine, ki na vrhunski ravni igrajo poprock priredbe, ne le avtorskih skladb, ki jih dejansko niti nimajo priložnosti dostojno spromovirati v medijih.

Kje ste se člani prvič srečali?
Pred mesecem dni kot celotna zasedba, sicer pa se poznamo s koncertnih odrov. Nekateri člani CoverLover smo prijatelji že vrsto let, spet drugi smo skupaj igrali v različnih glasbenih projektih.

Kdo je izbral ime CoverLover? Zakaj ravno CoverLover?
Zasluga za ime CoverLover gre Bojani Uranjek (žena bobnarja in menedžerja Aleša Uranjeka, op. a.). Večkrat smo se pogovarjali o konceptu skupine in o preigravanju "coverjev" - s tem je prišla tudi ideja za ime benda, ki se nam je zdela odlična, sploh fino je to, da si lahko ime razlaga vsak po svoje - slišali smo že variante od ljubimcev pod krinko do pokrival ljubezni.

Katere priredbe boste vključili v vaše nastope? Bodo vključene tudi skladbe zasedb, v katerih ste delovali v preteklosti?
Skladb iz naših nekdanjih skupin ne bomo preigravali. Sestavili smo repertoar rock- in poppesmi, ki jih igramo v lasten užitek, in prepričani smo, da bodo to nalezljivo pozitivno energijo iz našega zaklonišča začutili tudi poslušalci na koncertih. Repertoar pesmi je zelo širok - od Kings Of Leon, Foo Fighters, Blur, Lenny Kravitz, Mando Diao, Pink ... Prej kot kaj igrati, je bila težava, česa ne igrati (smeh). Super pesmi, ob katerih uživaš ob igranju, je malo morje.

Kdo po vašem mnenju naredi večji 'žur' - avtorski izvajalci ali coverbendi?
Definitivno oboji, če je pristop pravi. Bistven je odziv poslušalcev na koncertih - če obiskovalci koncerta poslušajo nek neuveljavljen avtorski bend, je odziv bistveno drugačen, kot če znane rockuspešnice preigrava energičen in uigran coverband. Ne pozabimo, da je veliko svetovno priznanih bendov kariero začelo ravno s preigravanjem coverjev - tako pri nas kot v tujini.

Lahko pričakujemo v prihodnosti tudi kakšno vašo avtorsko skladbo?
Avtorske skladbe so naslednja faza oziroma stopnja razvoja benda. Prvi cilj je veliko koncertov, kilometrina skupine in še boljša uigranost. Želimo doseči prepoznavnost med poslušalci do neke ravni, ki bo omogočil pozornost poslušalcev tudi pri bodočih avtorskih izdelkih.