Manca bi na Slovenski popevki lahko nastopila že jutri, a vseeno bo morala počakati do 6. septembra. Foto: MMC RTV SLO
Manca bi na Slovenski popevki lahko nastopila že jutri, a vseeno bo morala počakati do 6. septembra. Foto: MMC RTV SLO
Makaya
Mlado pevko so diskvalificirali zaradi kršenja pogojev razpisne dokumentacije. Foto: MMC RTV SLO

Manca Špik bo nastopila namesto izvajalke Makaye, saj komisija RTV Slovenija ugotovila nepravilnosti oz. neskladje v razpisni dokumentaciji za festival Slovenska popevka 2009, ki jo je predložila pevka. 19-letna Maja Keuc - Makaya se z glasbo ukvarja že od svojega 6. leta. Makaya že nekaj let sodeluje z English Student Theatrom, s katerim izvajajo muzikale, poje pa tudi v poprockovski skupini Hrošči.

Namesto Makaye in njene skladbe Hočem, da je vse kot prej, bo tako dobila priložnost Manca s svojo skladbo Poljub za lahko noč, za katero je besedilo in glasbo napisal Aleks Benko, aranžma pa je pripravil Gregor Forjanič. Manco smo tudi poklicali in povprašali, kako se je odzvala ob novici, da se ji je kot rezervi zdaj uspelo uvrstiti na festival Slovenska popevka. "Presrečna sem! Pesem mi namreč zares leži, saj je prekrasna čustvena balada," se je veselila pevka. "V veliko čast mi bo spet stati na tem odru, nastopati v živo s takim orkestrom," nam je povedala. Zanimalo nas je, ali bo imela dovolj časa za priprave, glede na to, da je za svoj nastop izvedela mesec dni pozneje od drugih 11 nastopajočih. "Seveda! Kar se mene tiče, bi lahko nastopila že jutri," je izstrelila kot iz topa.

Že videno tudi v preteklosti
Diskvalifikacije na slovenskih glasbenih festivalih niso nič novega, na Emo 08 sta se tako uvrstili kar dve rezervni skladbi: Cole in predsednik sta s skladbo Dober planet nastopila namesto Petre Pečovnik in skladbe Extrem, Brigita Šuler pa je svojo Samaro predstavila namesto skupine Zaka' pa ne in njihove skladbe EO EO.