Čeprav je veliko nastopala samostojno, nikdar ni opustila koncertiranja z Big Bandom RTV Slovenija, s katerim je tudi posnela dva albuma. Foto: Stane Sršen
Čeprav je veliko nastopala samostojno, nikdar ni opustila koncertiranja z Big Bandom RTV Slovenija, s katerim je tudi posnela dva albuma. Foto: Stane Sršen
Avtor glasbe: Tomislav Jovanović - Tokac
Avtor besedila: Anika Horvat
Avtor aranžmaja: Jaka Pucihar

Glasbenica je zadnja leta na priljubljenem festivalu dosegla lepe uspehe, tako da zagotovo tudi tokrat naskakuje sam vrh.

Prenos festivala bo na 1. programu Televizije Slovenija in 1. programu Radia Slovenija ter Radiu Maribor in Radiu Koper.
Leta 2006 se je Aniki zmaga na Slovenski popevki za las izmuznila - s skladbo Nihče ne ve je zasedla drugo mesto, leto pozneje pa se je že veselila zmage in prvega mesta na festivalu - komisijo in občinstvo je prepričala s skladbo Belo nebo. Leta 2009 se je pevka znova vrnila na Slovensko popevko, s skladbo Samo ti je znova uspela splezati na sam vrh, lani pa je prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo za skladbo In situ.

Toliko o uspehih pevke na Slovenski popevki, kako pa se je njena pot v glasbeni svet sploh začela? Aniko Horvat je v svet glasbe pri devetih letih vpeljal njen oče, znani skladatelj, leta 1993 sta nastala dva izdelka Pridi, pridi, čakam te … in Pomlad in še kaj, pravi uspeh za pevko, ki je ves čas izpopolnjevala tehniko petja v glasbeni šoli, pa je prišel z zmago na Melodijah morja in sonca (MMS) leta 1996 s skladbo Lahko noč, Piran.

Leta 2000 je izdala peti samostojni album Čutim, da živim, na katerem so izstopale predvsem uspešnice Predala se ne bom, Ogenj in led in Čutim, da živim, na dober odziv pa je tri leta pozneje naletel tudi Anikin duet s Klemnom Klemnom, pesem Kdo si ti.

NaslovIzvajalecAvtor glasbeAvtor besedila
1.NARAVNOAnika HorvatTomislav Jovanović - TokacAnika Horvat
2.MANJ JE VEČGašper RifeljMatjaž JelenLeon Oblak
3.KO SI ŠLASergej ŠkofljanecTadej VasleTadej Vasle
4.LJUBLJENADarja ŠvajgerAleš KlinarAnja Rupel
5.ZDAJSlavko Ivančić in Manca IzmailovaGaber RadojevičMiša Čermak
6.ČUDOVIT JE SVETLea SirkLea SirkLea Sirk
7.ZGORAJ BREZKatarina MalaMarko GregoričMarko Gregorič
8.KDO ŠE VERJAMENina Pušlar in Stiški KvartetMatjaž VlašičUrša Vlašič
9.TI PRIHAJAŠMatevž Šalehar – HamoMatevž Šalehar – HamoMatevž Šalehar – Hamo
10.SEDEM DNIOmar NaberOmar NaberTina Muc
11.KO TE NIIva StaničTone HrabarSrečko Čož
12.NAJ NAMA SODI LE NEBONuša Derenda in Marko VozeljMatjaž VlašičMarko Vozelj
13.KAJ JE Z MANO?Anja BašEdvin FlisarDiana Lečnik
14.ŠE MALORudi BučarRudi BučarRudi Bučar
Avtor glasbe: Tomislav Jovanović - Tokac
Avtor besedila: Anika Horvat
Avtor aranžmaja: Jaka Pucihar