Paris Hilton se je prišla v Stožice predvsem zabavat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:
Paris Hilton se je prišla v Stožice predvsem zabavat. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:
David Guetta
Guetta je takoj po prihodu v Dvorano Stožice odšel na oder in razveselil svoje oboževalce. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
David Guetta
Ob Guetti, Afrojacku in Paris Hilton so k ustvarjanju vzdušja zelo pripomogli tudi Tim Urbanya, atraktivna multimedijska robota Kryomana, plesna šola Kazina, VJ Rasta on the Mouse, Steve Edwards, Sunnery James & Ryan Marciano, Jaz von D in stotine sodelujočih pri ustvarjanju in izvedbi tega projekta, pa tudi več kot 10.000-glavo občinstvo v stoženski areni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Steve Edwards
Kot je za MMC dejal Edwards, so tovrstni dogodki priložnost, da se didžeji med sabo malo podružijo, kljub temu pa jim za to ne preostane veliko časa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ta ni samo prevzel komercialno naravnan set Davida Guette, ampak je poskrbel tudi za animacijo, kakršne Slovenija še ni videla – s Paris Hilton.

Dvorana Stožice se je sinoči spremenila v malo rdečo "White Sensation" sredi dežele na sončni strani Alp. Strop arene je bil prepleten z živordečimi trakovi, na njem je bilo 100 prazničnih balonov raznolikih premerov in 100 diskokrogel – dovolj, da je v začetku naredil vtis na vse tiste, ki so bili pripravljeni za svoj denar preplesati cel večer in celo naslednje jutro.

"Dobro se počutim, ker sem odgovoren za prvo točko večera – edino živo točko, če smo natančni. Tto je vedno zahtevna naloga, ker si odgovoren, da ljudi spraviš v pogon. Toda mislim, da mi je to uspelo: ljudje so plesali, se smejali ... Jaz pa sem tudi užival," je za MMC po svojem nastopu priznal britanski glas housa Steve Edwards.
Kot je dejal Edwards, je ključ do uspeha v iskrenosti: "Človeka ne moreš preslepiti, pa ni važno, v katerem jeziku se izražaš. Če poslušate besedila mojih skladb, vedno pojem o resnici. In ljudje mi verjamejo. Ko me pogledajo, rečejo: 'Da, on ve odgovor, on govori resnico.' In če mi verjamejo, so z mano."
Pred malce bolj zapolnjenimi Stožicami – ki pa niso bile nabito polne – sta svoj set izvedla Sunnery James & Ryan Marciano, ki so ju Švedi ljubkovalno krstili kar za "surinamsko housemafijo". Dvojec se bo predstavil v Sloveniji še enkrat, in sicer že danes v ljubljanskem klubu Cirkus. A pred najbolj pričakovano točko večera, po kateri so nekateri kljub dvema urama vrtenja tožarili "Za to sem dal 50 evrov!", se je v ritmih, ki so napeljevali na Guettove, predstavil mladi talent Jaz von D.
Okoli polnoči pa je v Stožicah završalo. Po akustično izjemno dobro pripravljeni dvorani (konec koncev je bilo za kakovosten zvok po areni nameščenih več kot 100 zvočnikov) so zazveneli prvi ritmi Davida Guette. Malce trši, kot so ga vajeni obiskovalci, a kljub temu še vedno tradicionalno komercialni proti koncu, je ob pomoči svojega osebnega mojstra vizualizacij in dveh velikanskih multimedijskih robotov – Kryomanov – zadovoljil še vse tiste, ki so ob najljubših ritmih pogrešali še teatralnost luči.
"Ali čutite ljubezen, Slovenija," je nagovarjal Guetta svoje oboževalce in poskrbel za njihove apetite po že tolikokrat slišanih uspešnicah: Club Can't Handle Me (v izvirniku feat. Flo Rida), Love is gone (v izvirniku feat. Chris Willis), Without you (v izvirniku feat. Usher), Tonight (Give Me Everything) (v izvirniku skladba Ne-Ya, pod katero se je Guetta podpisal kot producent.
Da pa to le ni bil večer popolnoma komercialnega housa, je med drugim poskrbel didžej, ki je ohranil množico najvztrajnejših na nogah vse do pol petih zjutraj – Afrojack. S svojimi začasnimi odhodi v vode elektrohousa in s posebno animatorko, svojo dobro prijateljico, hotelsko dedinjo Paris Hilton, sta pripravila zabavo, kot je Slovenija še ni doživela. In, povedano po pravici, če Paris ne bi sam napovedal ob prihodu na oder, bi le malokdo v dvorani vedel, da je to ona.

Več pa v spodnji galeriji.