Magnificu se je na odru pridružil še prvi glas Sester Tomaž Mihelič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Magnificu se je na odru pridružil še prvi glas Sester Tomaž Mihelič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer


Magnifico se je v družbi svojih inštrumentalistov vrnil v prenovljeno klubsko oazo sredi prestolnice in jo na božični večer prebudil iz prazničnega počasnega gibanja. Za svoje zveste privržence je pripravil dobršno mešanico balkanskih ritmov, s katerimi zadnja leta osvaja Evropo.

Ritem, ki ga je vzpostavil z uvodno Avanti Popolo, je začrtal nadaljevanje večera. Kjer niso manjkale uspešnice, kot so Bosangero Nero, Emily, Pismo kumu (Rambo Rambo), Ubiću te, Hir aj kam, hir aj go, Giv mi mani, Zum Zum, Land of Champions, Ne pitaj. Niz vsega, kar Magnifica odlikuje zadnja leta, pa ni minil brez brezčasnih pribliskov iz preteklosti.

Najprej se je zaslišala piščal, ki je vodila v Pastirče. Zbrani so lahko znova krenili po njegovi poti Iz Ljubljane v Portorož. Vse pa se je samo stopnjevalo s skladbami, kot so Ti si moja ljubezen, Revolution is My Solution, Silvija, In ko enkrat bom umrl in Magnifico je peder. Pri skladbi Samo ljubezen, ki je veliko bolj kot Silvija zaznamovala Evropo (z vidika Evrovizije, kjer so Sestre privabile svetovno pozornost s svojo udeležbo z omenjeno skladbo), pa se mu je na odru pridružil še prvi glas Sester Tomaž Mihelič.

Do Amore ni bilo že več nikogar, ki lirični kitari ne bi sledil s poskoki in se Magnificu pridružil ob prepevanju v njegovi angleščini.

Več utrinkov pa smo vam pripravili v spodnji galeriji.

K. K.