Bezjakova bo poleg Keučeve debitirala na Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Bezjakova bo poleg Keučeve debitirala na Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Slovenska evrovizijska postava
Majo Keuc bodo spremljale Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Ana Bezjak
Pevko smo dodobra spoznali na nastopih z zasedbo Papir. Foto: MMC RTV SLO/Blaž Tišler
Ana iz džezovskih vod na evrovizijski oder

Bezjakova - ki jo je širša javnost spoznala po njenem delovanju v zasedbi Papir - se nove izkušnje zelo veseli. Keučevo je spoznala, ko je bila ta še najstnica. "Maja je moja nekdanja učenka na II. gimnaziji Maribor, kjer poučujem zbor oziroma vodim honorarno zbor za muzikale, ki se pripravljajo na II. gimnaziji. Maja je bila članica v srednješolskih dneh. Potem pa sem jo tudi še naprej učila. Konec koncev sva sopevki v zasedbi Papir," je njun odnos opisala Bezjakova in dodala, da sta s pevko prej kot mentorica in učenka prijateljci.

Keučeva mentorica, ki ji po zmagi na Emi predvsem daje moralno podporo in ji svetuje z drobnimi namigi, je zelo vesela, da je pesem Vanilija zdaj v angleščini. "Ker menim, da pride Majin način petja precej bolj do izraza. Tudi z mojega stališča je tako, saj se kot spremljevalne vokalistke počutimo vse zelo dobro," je pojasnila Bezjakova.

Navdušena nad velikostjo odra in publike, ki spremlja ta spektakel, se podaja v nepozabno izkušnjo, trdi sama. "Glede na to, da se je po zmagi na Emi sama postavitev - kar se tiče spremljevalnih vokalov in plesalcev - spremenila; in glede na obveznosti, ki jih ima Maja trenutno in jih je imela cel mesec - res je bila veliko odsotna - smo kar morali vaditi malo manjkrat, ampak takrat intenzivneje," je o pripravah spregovorila Bezjakovo.

Po vokalnih vajah je peterica (ki jo sestavljajo še Katja Koren, Sandra Feketija in Martina Majerle) veliko časa pred dnevom D, 12. majem, porabila za učenje koreografije pod budnim očesom koreografa Anžeta Škubeja. Nekaj preglavic pa so dekletom povzročile tudi visoke (18-centimetrske pete). "Jaz lahko samo še bolj tarnam, ker imam precej manjšo nogo kot ona in enako visoko peto. Sem kot na 'krempeljčih', ampak mislim, da bo šlo," je dejala Bezjakova.

Oba predizbora bomo prenašali 10. in 12. maja 2011 ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalni izbor za Pesem Evrovizije bomo prenašali v soboto, 14. maja 2011, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Pevka je sicer absolventka Glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Od leta 2004 študira petje v razredu Caroline de Rooij na oddelku za jazz Deželnega konzervatorija v Celovcu. Svoje prve pevske izkušnje je pridobila na odru English student theatra II. gimnazije Maribor, kjer je med letoma 1996 in 2002 nastopila v muzikalih Aladdin, It’s show time in Brilijantini. Od leta 2002 deluje v omenjenem gledališču kot pevovodja (The lion king, We will rock you ). Kot spremljevalni vokal je snemala z raznimi zasedbami, nastopila je s Totim big bendom in Big bendom Radlje.

Ana iz džezovskih vod na evrovizijski oder