Za Evo in dekleti je druga vaja na velikem evrovizijskem odru. Foto: Andreas Putting (EBU)
Za Evo in dekleti je druga vaja na velikem evrovizijskem odru. Foto: Andreas Putting (EBU)
Eva Boto
Na prvi vaji so Evi malo težav povzročile tehnične težave. Foto: Uradna stran Eve Boto na Facebooku/RTV SLO
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovenska delegacija je v Baku odpotovala v torek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenska ekipa se je po poročanju eurovision.tv pred odhodom na oder v Kristalni dvorani ukvarjala z oblekami, a kljub temu je Eva našla par sekund za kratko izmenjavo besed. "Obleka, ki jo nosim, je zelo lepa, ampak zahteva svoj čas, da se oblečem vanjo in vse namestim na pravo mesto," je dejala 16-letna Korošica.

Eva je sicer po prvi vaji, ki jo je imela že dan po prihodu v Baku, v sredo, potožila, da je slabše slišala zvok v svojih "in-ear monitorjih", kar je povzročilo tudi krajšo zamudo, da so prireditelji odpravili tehnične težave.

Oh, ta obleka
Skupaj s Katjo Koren, Sandro Feketijo, Ano Bezjak in Martino ter Matejo Majerle je veliko tančico skrivnosti v njihovem nastopu - tj. obleko - pokazala že v torek. Tudi na drugi vaji so slovenske predstavnice delovale elegantno v svojih belih oblekah. Obleke so sicer plod idej in realizacije oblikovalca Davida Mateja Goljata. "Smo kot princese v pravljici. Vse smo videti, kot da se bomo pravkar poročile," je pred današnjim odhodom na oder komentirala veteranka na Evroviziji in v slovenski delegaciji, Martina.

"Je romantična. V njej težje dihaš in poješ, ampak na odru to pozabiš. Mislim, da zaradi adrenalina," je za eurovision.tv Martina opisala "delovne obleke" slovenske delegacije.

Spremljajte Evino bakujsko dogodivščino tudi na njeni uradni strani na Facebooku.

Kot je za MMC obljubil vodja slovenske delegacije Aleksander Radić, Eva in druščina za odločilni četrtkov nastop pripravljajo še več karizme in odločnejše korake, ki jih je "zakrivil" Matic Zadravec iz skupine Maestro.

Eva meni, da je pripravljena
Po vaji je sledilo še drugo Evino srečanje s sedmo silo na novinarski konferenci. "Vaja je šla skozi zelo dobro. Zelo sem uživala na odru, popolnoma sem bila sproščena. Res se počutim pripravljena na drugi polfinalni večer," je že v uvodu poudarila Eva.

Novinarji so jo povprašali tudi o izbiri jezika, v katerem prepeva pesem. "Rada imam slovenščino in angleščino, toda mislim, da je na tem izboru najbolje, da predstaviš svojo državo in kulturo. Mislim, da bi morala vsaka država peti v svojem jeziku. Tako lahko spoznaš veliko drugih jezikov," je odgovorila Eva in dodala, da so za Verjamem posneli tako angleško kot srbsko (oziroma hrvaško, op. a.) različico pesmi.

Utrinke z druge vaje si lahko ogledate spodaj.