Brendiju je med koncertom odpovedalo srce. Foto: MMC RTV SLO
Brendiju je med koncertom odpovedalo srce. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju spletne strani 24ur.com so novico o pevčevi smrti potrdili tudi njegovi domači. Za seboj je pustil dva otroka, hčer Tino in sina Dejana.

Glasbenik, ki se je rodil aprila 1962 v Šentjerneju na Dolenjskem in pozneje živel v Ljubljani, se je ljubiteljem zabavne glasbe v spomin zapisal kot član zasedbe Don Juan, pozneje pa se je podal na samostojno glasbeno pot, v okviru katere je pogosto sodeloval s Koradom Buzetijem (Korado & Brendi).

Veliko se je ukvarjal tudi s pisanjem besedil in glasbe za druge slovenske pevce in pevke zabavne in narodno-zabavne glasbe, npr. za Ptujskih 5, Natalijo Verboten, Heleno Blagne, skupino Bazar, Majdo Arh, Vilija Resnika, Borisa Kopitarja ter Korada.

Brendijeva kariera je trajala več kot 25 let, največ uspešnic pa je nanizal v času skupine Don Juan - plošča Mandarina je bila na primer prodana v več kot 100.000 izvodih. Med njegove največje uspešnice štejemo Rdečo rožo, Povej mi Marina, Najlepše so kelnarce, Rad bi ti rekel nekaj lepega, Zelen rožmarin, Ona sanja Pariz, Kakšna bo ta nora noč ...

Spodaj lahko obudite spomine na nekaj Brendijevih največjih uspešnic.

Pojdem po dekle

Zelene oči

Rad bi ti rekel nekaj lepega

Povej mi Marina

Rdeča roža

Ona sanja Pariz

Najlepše so kelnarce