Jonas Brothers so se soglasno odločili, da je njihove skupne glasbene poti konec. Foto: Reuters
Jonas Brothers so se soglasno odločili, da je njihove skupne glasbene poti konec. Foto: Reuters

Tri brate, Kevina, Joeja in Nicka, združene v zasedbo Jonas Brothers, je v svet slavnih izstrelila vedno uspešna "kalilnica" najstniških idolov, televizija Disney. Le leto po ustanovitvi zasedbe (2005) so že izdali svoj debitantski album z naslovom It's About Time, ki se je takoj znašel na vrhovih vseh mogočih lestvic najbolje prodajanih albumov.

Svoje oboževalce so takrat še najstniki navduševali s svojim značilnim "optimističnim pop-rockom", pozneje pa posneli še tri studijske albume, in sicer: Jonas Brothers, A Little Bit Longer in Lines, Vines and Trying Times. Zadnji je izšel leta 2009, vmes pa so bratje koncertirali, igrali v nanizankah in filmih (med drugim tudi s še eno Disneyjevo zveznico, zadnje čase precej razvpito Miley Cyrus, v njenem 3-D filmu), se posvečali dobrodelni dejavnosti itd.

V zadnjih mesecih so se začele razprtije, ki so privedle do odpovedi koncerta pred tremi tedni, danes pa je tiskovni predstavnik skupine potrdil, da se fantje razhajajo. Odločitev je bila soglasna, so zatrdili. Najstarejši, 25-letni Kevin, se trenutno posveča predvsem svoji ženi, s katero pričakujeta prvega otroka. Za revijo People je dejal, da je za zdaj s skupino konec. Podobno pa je omenjeni reviji povedal tudi najmlajši, 21-letni Nick: "Težko je reči, da je za vedno konec. Nekaj pa je gotovo: Zapiramo eno poglavje."