Challe Salle pravi, da lahko na njegovem albumu Kristalno Jasno pričakujemo pesmi za vse okuse. Foto: Anja Tomažin
Challe Salle pravi, da lahko na njegovem albumu Kristalno Jasno pričakujemo pesmi za vse okuse. Foto: Anja Tomažin

Ime Challe Salle je nastalo iz več razlogov. Predvsem zaradi punc...

Za čisto vsako pesmijo, ki jo napišem, stoji nek resničen življenjski dogodek ali izkušnja, ki mi je dala navdih za besedilo.

Challe Salle
Challe Salle
Videospot za pesem Midva je v prvih dveh mesecih na spletni strani Youtuba dosegel več kot 200.000 ogledov. Foto: Davor Kuhelj

20-letnik, s pravim imenom Saša Petrović, že od enajstega leta obožuje rap, pri trinajstih pa je doma posnel svoj prvi demo album. Širši javnosti se je predstavil konec leta 2009, ko je posnel pesem z naslovom Rap je u modi, leta 2010 pa so po radiih začeli predvajati njegovo pesem Zmer bl lačn.

"Tako me je opazila tudi ekipa DeeJay Time in me skupaj z Manchetom povabila k sodelovanju. Posneli smo pravo poletno uspešnico z naslovom Nočm it domov, uradno pa sva tudi prva slovenska raperja, ki sva repala na house podlago."

V intervjuju smo ga vprašali tudi, kje je dobil idejo za svoj vzdevek, ki naj bi nastal iz več razlogov. "Predvsem zaradi punc, saj sem nekaj časa pisal pesmi samo za njih. Saj poznate izraze: come to daddy, whos your daddy ... Ćale pomeni oče, očka, tatica in zato tako ime," je povedal raper.

Razlog, da se je oklical za očka, pa je tudi dejstvo, da se počuti starejšega. "Star sem 20 let, a sem že toliko stvari doživel v življenju, da se definitivno počutim starejšega. Pa še vedno sem se družil s starejšimi, in ko sem bil v družbi sovrstnikov, sem bil vedno najizkušenejši in odgovornejši od njih, počutil sem se kot njihov oče. Drugače pa že nekaj let živim sam s sestro in mamo, zato sem edini moški v hiši in moram avtomatično prevzeti tudi vlogo očeta."

Kako bi se opisal s tremi besedami?
Vedno za akcijo.

Ali glasbo in besedila za svoje pesmi ustvarjaš sam?
Vsa besedila za svoje pesmi pišem sam, saj je to tudi rapersko pravilo. Začel pa sem pisati tudi pesmi za druge glasbenike, vendar je to za zdaj še v drugem planu. Za glasbo oz. produkcijo pa skrbijo drugi.

Pesem Midva je precej čustvena. Gre pri tem za osebno izpoved?
Da, seveda. V tistem času, ko sem pisal pesem, sem imel težave s punco, in tako tudi navdih za cel projekt.

So ti ljubše pesmi, kot je Midva ali Nočem it domov?
Oboje mi ustreza. Moj stil ni omejen, tako da lahko delam pesmi vseh vrst in za večji spekter poslušalcev. Na mojem albumu Kristalno jasno lahko tako pričakujete pesmi za vse okuse. Od tipičnih uličnih rap pesmi, ljubezenskih pesmi in balad pa do party- oziroma housepesmi, za vsakega se bo našlo nekaj.

V nekem intervjuju si dejal, da je bilo leto 2010 najzanimivejše v tvojem življenju. Kako pa bi opisal 2011?
Da res je. Letošnje leto bi opisal z istimi besedami, saj se mi dogaja toliko zanimivega in novega na vseh področjih, da komaj sledim. Očitno je vsako leto, ki prihaja še zanimivejše od drugega, in vesel sem, da je tako.

Kakšni so tvoji načrti in upi za prihodnost?
Čim več snemanja in dela v studiu. Prizadevam si in upam pa tudi na čim več nastopov po Sloveniji. Seveda sta najpomembnejša izid mojega albuma (lahko ga pričakujemo že spomladi 2012) in turneja, ki jo pripravljam v okviru tega.

Petrović bo eden izmed mladih slovenskih raperjev, ki bo nastopil na veliki zabavi DeeJay Time 10. decembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Obljublja "šov, ki ga naredi vedno, ko je na odru".

Midva

Nočm it domov

Rap je u modi

Nedotakljiva

Ime Challe Salle je nastalo iz več razlogov. Predvsem zaradi punc...

Za čisto vsako pesmijo, ki jo napišem, stoji nek resničen življenjski dogodek ali izkušnja, ki mi je dala navdih za besedilo.

Challe Salle