Med štirimi izbranci se je znašlo tudi komaj 15-letno dekle, mladi pevski up Nadja Irgolič. Foto: MMC RTV SLO
Med štirimi izbranci se je znašlo tudi komaj 15-letno dekle, mladi pevski up Nadja Irgolič. Foto: MMC RTV SLO

V prvi oddaji so se tako predstavili Janja Kobale, Sylvo, Klemen Orter, Tamara Goričanec, Biba in Bibitas, Nadja Irgolič, Aljoša Keber in Brina Vidic. Telefonski glasovi gledalcev so med njimi izbrali dva potnika v naslednji krog tekmovanja, še dva pa so dodali glasovi strokovne žirije, ki jo sestavljajo Darja Švajger, Jonas Žnidaršič, Tina Marinšek in Raay. Nedeljski večer je tako osrečil štiri kandidate. Klemna, Nadjo, Aljošo in Brino, ki so se uvrstili naprej.

V nedeljo zvečer sta v prvi oddaji zapela tudi Maja Keuc in Klemen Slakonja, na odru se je prestavila tudi plesna skupina Maestro. Iz Danske pa je v Ljubljano prišla skupina A Friend in London, ki je na Pesmi Evrovizije letos zasedla peto mesto ter navdušila tudi slovenske gledalce in strokovno žirijo. Presenečenje večera pa je bil priljubljeni pevec skupine U2, Bono ... v katerega se je preoblekel Klemen Slakonja.

V spodnjih videoposnetkih pa si lahko še enkrat ogledate nastope vseh osmih kandidatov iz prve oddaje Misija Evrovizija in nam zaupate, ali se med izbranimi štirimi srečneži skriva tudi kandidat, za katerega ste med oddajo vi stiskali pesti!

1. Janja Kobale - Rolling in the deep

2. Sylvo - Tainted love

3. Klemen Orter - Somewhere ower the rainbow

4. Tamara Goričanec - Ključ do srca

5. Biba in Bibitas - Moonriver

6. Nadja Irgolič - The climb

7. Aljoša Keber - Grenade

8. Brina Vidic - You know I´m no good