Po 12 letih sta se razšla Brad Pitt in Angelina Jolie. Foto: EPA
Po 12 letih sta se razšla Brad Pitt in Angelina Jolie. Foto: EPA
Joliejeva je ločitveni postopek sprožila konec septembra, kot razlog za ločitev pa je navedla nepremostljive razlike. Foto: Reuters

bil Brad Pitt nasilen do sina Maddoxa, se je končala, preiskovalci pa niso odkrili ničesar spornega, poročajo ameriški mediji.

Socialni delavci v Los Angelesu so preiskovali primer, ki naj bi bil povod za ločitev slavnega hollywoodskega para Brada Pitta in Angeline Jolie.

Spomnimo, usoden naj bi bil spor na zasebnem letalu med Bradom Pittom in sinom Maddoxom. Anonimni vir je razkril, da je začel Pitt vpiti in je postal nasilen nad otroki na zasebnem letalu. Bil naj bi pod vplivom alkohola in naj bi nadaljeval vpitje tudi po pristanku letala.

Pitt se je tako znašel pod drobnogledom centra za socialno delo zaradi domnevnega fizičnega in verbalnega nasilja, sodeloval je s preiskovalci, med drugim je moral prestati testiranje vsebnosti mamil v krvi. Vztrajno pa je zanikal, da je udaril najstarejšega sina Maddoxa.

V preiskavi so socialni delavci opravili intervjuje s parom, njunimi otroki in očividci, ki so bili na letalu. Okrajni oddelek za družinske zadeve v Los Angelesu naj bi v sredo zaključil preiskavo z ugotovitvijo, da se 52-letni Pitt ni vedel nasilno, mediji povzemajo vir, ki je videl zaključno poročilo.

Predstavnica losangeleškega centra za socialno delo ni želela podati več informacij o primeru.

A incident še ne more čisto utoniti v pozabo, saj naj bi ga še vedno preiskoval FBI, piše ameriški Us Weekly.

Začasen dogovor
Slavna igralca sta dosegla začasen dogovor o skrbništvu njunih šestih otrok. Angelina ostaja skrbnica otrok, Brad jih bo še naprej lahko obiskoval. "Lahko potrdimo, da so strokovnjaki za vzgojo priporočili zakonski sporazum, ki sta ga pred več kot tednom sprejeli in podpisali obe strani. V skladu s tem sporazumom bo vseh šest otrok ostalo pri svoji materi, nadaljevali pa bodo terapevtska srečanja s svojim očetom. Strokovnjaki menijo, da je tako najbolje za otroke," so sporočili iz igralkinega tabora.

A prejšnji teden – več dni po tem, ko naj bi bil dosežen zakonski sporazum o skrbništvu – je Pitt zaprosil za skupno skrbništvo nad Maddoxom (15), Paxom (12), Zaharo (11), Shiloh (10) in osemletnima dvojčkoma Knoxom in Vivienne. Baje namerava biti pri svojih zahtevah neomajen.

Brad: Hvala vsem za podporo!
Igralec se je sicer prvič po izbruhu novice, da se z Angelino ločuje, pojavil v javnosti prav včeraj. Udeležil se je losangeleške premiere filma Allied, v katerem nastopa skupaj z igralko Marion Cottilard. Igralec je bil razpoložen, oboževalcem pa se je zahvalil za podporo v trenutkih, ki jih preživlja.

Fotoutrinke s premiere (foto: EPA) si lahko pogledate spodaj.