Nastop, poln posebnih učinkov, spiljene koreografije in gibov, ki se jih ne bi sramovala niti Madonna. Foto: Reuters
Nastop, poln posebnih učinkov, spiljene koreografije in gibov, ki se jih ne bi sramovala niti Madonna. Foto: Reuters

Eksploziven, s pirotehniko in posebnimi svetlobnimi učinki nabit nastop je vsem dvomljivcem, ki po nastopu na inavguracijski slovesnosti, ko je Beyonce ameriško himno pela na plejbek, niso skoparili s kritikami, zaprl usta.

Od trenutka, ko se je ob pirotehničnih učinkih pojavila na odru - za uvod je izbrala vrstico iz skladbe Love On Top in nato prešla na svojo prvo veliko samostojno uspešnico Crazy in Love -, do zadnjega tona je Beyonce z izjemno izpiljenim nastopom gledalce držala v transu. Ne le s petjem v živo (tokrat je bilo povsem jasno, da ni pela na plejbek), navduševala je tudi z dovršeno (in do potankosti zvadeno) koreografijo, obenem pa še koketirala z občinstvom.

Za drugo pesem je izbrala End of Time s svojega najnovejšega albuma 4, nadaljevala pa z Baby Boy. Sledil je vrhunec nastopa - na odru sta se ji namreč pridružili še Kelly Rowland in Michelle Williams: celotna zasedba Destiny's Child je tako znova stala skupaj na odru. Po Bootylicious so gledalci pred malimi zasloni in obiskovalci na stadionu lahko slišali še Independent Women, Part 1 iz filma Charliejevi angelčki.

Po Single Ladies je sledila še balada Halo in Beyoncejin nastop na Super Bowlu je bil končan. "Hvala vam za ta trenutek," se je zahvalila občinstvu, se poklonila in odšla z odra. Po nastopu je novinarjem pojasnila, da si je kar oddahnila, saj se je na teh 15 minut pripravljala kar sedem mescev, zaradi česar je bila najbolj nezadovoljna - njena hči. "Kar naprej sem ji ponavljala: 'V nedeljo ob devetih zvečer. Mami bo nehala v nedeljo ob devetih zvečer'," je pojasnila in dodala, da je Ivy Blue obljubila, da se bo zdaj nekaj časa posvečala samo njej.

Letošnji Super Bowl sta (z glasbenega vidika) zaznamovali še Alicia Keys, ki je pred začetkom zapela ameriško himno, in Jennifer Hudson, ki je nastopila skupaj z zborom osnovne šole Sandy Hook.

Kmalu po nastopu je glasbenica na svoji spletni strani razkrila tudi datume svoje evropske turneje - nam najbližje bo nastopila v Zagrebu, in sicer 17. aprila.