Stara znanca - Melania Trump in Justin Trudeau. Foto: Reuters
Stara znanca - Melania Trump in Justin Trudeau. Foto: Reuters
Melanija Trump in princ Harry
Tuji mediji so bolj kot o vsebini pogovorov poročali o karirastem Diorjevem kostimu. Foto: Reuters

Igre, s katerimi si princ Harry prizadeva, da bi s športom spodbudil ranjene vojake k volji do življenja in rehabilitaciji, so bile priložnost, da se je prvič srečal s prvo damo ZDA. Po poziranju pred fotografskimi objektivi sta se zapletla v krajši pogovor.

Princ Harry je pripomnil, da je za prvo damo zelo naporen teden: spremljala je svojega moža na Generalni skupščini Združenih narodov in vrtnarila na zelenjavnem vrtu Bele hiše. Trumpova mu je vrnila kompliment z besedami: "Tudi vi opravljate fantastično delo." Prva dama ZDA je med drugim princa povabila v Belo hišo naslednjič, ko bo obiskal Washington.

Preden se je udeležila uradnega odprtja iger, se je prva dama srečala še s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem in družino. "Vesela sem, da ste se nam pridružila," je dejala Trumpova Trudeaujevima otrokoma Xavierju in Elli-Grace. Najmlajši, triletni Hadrien, pa je ostal doma, saj je bila ura zanj že pozna.

Trumpova je po poročanju spletne strani CNN nagovorila tudi okoli sto športnikov, ki zastopajo barve ZDA: "V imenu svojega moža in celotne države se želim zahvaliti vam in vašim družinam za vso požrtvovalnost, zaradi katere ste nas obvarovali." Ob tem pa je še dodala: "Izkoristite ta borbeni duh in prinesite domov zlato." Iger se udeležuje 550 vojakov športnikov iz 17 držav, ki se merijo v 12 športnih disciplinah. Med njimi so plavanje, kolesarstvo, košarka na vozičkih in ragbi na vozičkih.