Foto:
Foto:

V zakonski jarem je namreč skočil tamkajšnji prestolonaslednik princ Guillaume. Srečnica, ki je uspela osvojiti lepega princa - po navedbah spletne strani beautifulpeople princ velja za osmega najprivlačnejšega moškega v Evropi - pa je grofica Stephanie de Lannoy, ki prihaja iz ene najstarejših belgijskih aristokratskih družin.

Danes se je sklenil prvi del poroke, civilni del poroke, čemur sledi slavnostna večerja. Poročno slavje se bo končalo v soboto s cerkvenim obredom v tamkajšnji katedrali Notre Dame. Luskemburžani si bodo lahko v soboto tudi ogledali člane kraljevih družin na obisku, ko se bodo sprehodili po mestu.

Mladoporočenca so na ulice prišli pozdravit številni oboževalci kraljeve družine, je pa poroka bila manj pompozna, kot sta bili na primer poroki kraljevičev na Otoku in v Monaku. 30-letni princ je že pred poroko dejal, da njegova poroka z 28-letno grofico de Lannoy ne bo tako velika kot tiste, ki jih je bilo videti v Monaku ali v Londonu. "Vzdušje na najini poroki bo drugačno od tistega na porokah v Monaku in Londonu."

Največji kraljevi dogodek v Luksemburgu v zadnjih desetletjih bodo proslavili tudi z brezplačnimi koncerti, s pouličnimi predstavami in z velikim ognjemetom.