Nad desnim kolkom ima David po novem vtetoviranega Jezusa na križu. Foto:
Nad desnim kolkom ima David po novem vtetoviranega Jezusa na križu. Foto:

Angleški zvezdnik si je pred kratkim omislil še četrto tetovažo - a ne četrto skupno, ampak četrto takšno, ki prikazuje krščansko ikonografijo. Novo pridobitev - Jezusa, ki sedi na križu - je mogoče videti, če natančno pogledate njegov desni kolk. 34-letni nogometaš je tetovažo razkril pred dnevi, ko je njegov Milan spravil na kolena Juventus.

Beckham bi težko našel še kakšen prostor na svojem izklesanem telesu za novo tetovažo. Samo takšne z versko podobo ima že štiri - poleg najnovejše še križ na zadnji strani vratu, pod njim je angel varuh, na desni strani pa še en angel.

Povezan z judovstvom
Zvezdnik je sicer že večkrat govoril o svoji povezanosti z vero, čeprav je v prvi biografiji My World razkril, da se čuti močno povezanega z judovstvom. Takrat je zapisal: "Verjetno sem imel več stika z judovstom kot s katero koli drugo vero. V otroštvu sem nosil judovska oblačila, z dedkom pa sem šel tudi na več judovskih porok."

Njegovo bogato zbirko obsega tudi tatovaža na levi roki z imenom njegove žene Victorie v hindujskem jeziku, ki je, mimogrede, napačno črkovano, pod njim pa je še latinski rek "Ut Amem Et Foveam", kar pomeni "Da ljubim in spoštujem".

To pa še ni vse. Na njegovem golem telesu je mogoče občudovati tudi kitajske pismenke, na hrbtu pa ima napisana tudi imena vseh treh sinov, Brooklyna, Romea in Cruza.

Tetovaža je "in"
A Beckham še zdaleč ni edini navdušenec nad umetnostjo s črnilom. Ta "moda" se je odlično prijela tudi v ameriški košarkarski ligi NBA, v kateri ima skoraj 30 odstotkov vseh igralcev kakšen tovrstni dodatek. Pogosti so tudi v bejzbolu, pri atletih in plavalcih.

Nekaj najzanimivejših tetovaž na športnih telesih si oglejte v spodnji galeriji.