Slavni hollywoodski obrazi pozivajo javnost k darovanju sredstev za opustošeni Haiti. Foto: EPA
Slavni hollywoodski obrazi pozivajo javnost k darovanju sredstev za opustošeni Haiti. Foto: EPA
Wyclef Jean
Wyclef Jean se je rodil na Haitiju, od koder se je z družino pri 13 letih preselil v ZDA. Kljub uspešni karieri Jean ni pozabil na svojo domovino in se tja pogosto vrača ter vodi dobrodelno organizacijo Yele Haiti. Foto: EPA

Clooney je ime v dolgi vrsti zvezdnikov, ki bodo svoj sloves unovčili za zbiranje pomoči prizadetim v potresu. Vodil bo dobrodelni dogodek na mreži MTV, pri katerem bodo sodelovali številni znani pevci in igralci - seznam organizatorji še sestavljajo -, namenjen pa bo zbiranju donacij prek telefona. Na sporedu bo 22. januarja.

Več o dogajanju na Haitiju po katastrofalnem potresu preberite tukaj.
Tudi na zabavah po podelitvi zlatih globusov, ki bo ta konec tedna, bodo zbirali dobrodelne prispevke, na Haiti pa je že odpotoval pevec Wyclef Jean, ki je iz te revne karibske države doma in bo nadziral delo svoje dobrodelne organizacije Yele Haiti.

Pitt in Jolie milijon zdravnikom
Novice o Clooneyjevi dobrodelni dejavnosti so prišle po vesti, da bosta zvezdnika Brad Pitt in Angelina Jolie darovala milijon dolarjev Zdravnikom brez meja, ki naj bi jih namenili delu na Haitiju. Med katastrofalnim potresom so bile namreč poškodovane tudi tri bolnišnice, ki jih vodi omenjena organizacija.

"Grozljivo je videti, ko taka katastrofa prizadane ljudi, ki že več desetletij trpijo zaradi hude revščine, nasilja in nemirov," je Joliejeva povedala v izjavi za People.com. Pitt pa je dodal: "Najbolj važen je prvi odziv, treba je zadovoljiti osnovne potrebe številnih ljudi, ki so ostali brez domov, so poškodovani in potrebujejo nujno pomoč."

Pitt in Jolie sicer veljata za dva izmed najbolj radodarnih hollywoodskih človekoljubov, leta 2008 sta na primer podarila dva milijona dolarjev za pomoč etiopjskim otrokom, ki so zboleli za aidsom in tuberkulozo. Par naj bi v dobrodelne namene podaril tudi 11 milijonov dolarjev, ki sta jih leta 2008 zaslužila s prodajo ekskluzivnih pravic za fotografije njunih novorojenih dvojčkov.

Med drugimi znanimi imeni, ki sodelujejo pri zbiranju sredstev za Haiti, so tudi Ben Stiller, Oprah Winfrey, Chris Martin ...