Ullrich je leta 1997 slavil na Dirki po Franciji. Foto: Reuters
Ullrich je leta 1997 slavil na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

Ullrich je z neimenovano prostitutko noč preživel v enem izmed hotelov v Frankfurtu. Njegovo aretacijo je za francosko tiskovno agencijo AFP že potrdila nemška policija, v izjavi za javnost pa so poudarili, da je bil kolesarski šampion v času aretacije pod vplivom alkohola in mamil.

Poškodovana ženska je morala po trditvah policistov po napadu poiskati tudi zdravniško pomoč, točne okoliščine spora pa možje v modrem še preiskujejo.

Ullrich se je sicer pred kratkim vrnil z Majorke, kjer trenutno živi in obiskuje terapije, s katerimi se želi ozdraviti zasvojenosti s prepovedanimi mamili in alkoholom. Po pisanju ameriških medijev si želi, da bi lahko znova videl svoje tri otroke, katerih edina zakonita skrbnica je trenutno njihova mama.

Ullrich se za zapahi ni znašel prvič, v zadnjem času pa so njegove kršitve še vse pogostejše. V Španiji so ga prejšnji teden aretirali zaradi nasilnega vstopa v sosedovo hišo in groženj. Lani je bil v Švici obsojen na 21 mesecev pogojne kazni, ker je vozil pod vplivom alkohola in pri tem zagrešil prometno nesrečo.