Alina Kabajeva je s svojimi čari prepričala tudi ruskega premierja Putina, pravijo dobro obveščeni. Foto:
Alina Kabajeva je s svojimi čari prepričala tudi ruskega premierja Putina, pravijo dobro obveščeni. Foto:
Vladimir Putin in Alina Kabajeva
Lepa Alina je v dumi poslanka Putinove stranke Enotna Rusija.

26-letna lepotica je svojega prvorojenca poimenovala Dimitrij. Vir blizu Kabajevi je povedal, da si Alina "želi še več otrok in uživa v materinstvu", je pred dnevi poročal New York Post.

O Kabajevi se, že odkar se je nehala ukvarjati z ritmično gimnastiko - osvojila je dve olimpijski medalji in 18 medalj na svetovnih prvenstvih, velja pa za eno najuspešnejših ritmičnih gimnastičark vseh časov -, govori kot o Putinovem "dekletu". Pred dvema letoma je bila izvoljena tudi v ruski parlament dumo, (seveda) kot kandidatka Putinove stranke.

Drobna Kabajeva, ki je po očetu Tataru muslimanka, se je rodila v uzbekitanski prestolnici Taškentu, ko je bila država še del Sovjetske zveze.

Mediji "spregledali" rojstvo?
Na portalu ReadRussia.com so zapisali, da je pri vsem skupaj najbolj zanimivo to, da o tem, da je Kabajeva rodila, ni poročal "niti eden izmed večjih ruskih medijev". Poznavalec pojasnjuje: "Putin je zelo previden, ko gre za njegovo javno podobo. Ker pa v Rusiji živi skoraj 30 milijonov muslimanov, mu politično ne more škoditi, če bi imel lepo ženo, ki ima muslimanske korenine."

Lani se je namreč 57-letni Putin ločil od sorpoge Ludmile, s katero ima dve hčeri, saj naj bi načrtoval poroko z Alino.

Tretji sin za Abramoviča
V začetku decembra pa je šestič postal oče ruski milijarder Roman Abramovič. Lastnik nogometnega kluba Chelsea in njegova spremljevalka Daša Žukova sta dobila sina Aarona Alexandra Abramoviča.

42-letni Abramovič ima že dva sinova in tri hčerke z nekdanjo soprogo Irino. Z nekdanjo manekenko, modno oblikovalko in zbirateljico umetnin Dašo, hčerjo premožnega Rusa Aleksandra Žukova, sta skupaj že več kot tri leta.