Kate se je izkazala za pravo junakinjo, saj je pred ognjem rešila Bransonovo 90-letno mater. Foto: EPA
Kate se je izkazala za pravo junakinjo, saj je pred ognjem rešila Bransonovo 90-letno mater. Foto: EPA

Orkan Irene je zanetil požar v vili britanskega magnata in lastnika konglomerata družb znamke Virgin na Britanskih deviških otokih.

Približno 20 ljudi, med katerimi je bila tudi britanska igralka Kate Winslet s svojimi otroki, je stanovalo v Bransonovi osemsobni hiši, ki stoji na enem izmed otokov. Branson je s svojo ženo in 25-letnim sinom živel na drugem posestvu, ki je bilo od omenjene vile oddaljeno približno 100 metrov.

Po pripovedovanju Bransona je požar izbruhnil okoli štirih zjutraj med divjanjem tropske nevihte Irene. Ta se je v ponedeljek okrepila in razvila v orkan, vetrovi pa so po poročanju ameriškega centra za orkane dosegali celo hitrost 130 kilometrov na uro.

Bransonovemu sinu Samu je s posestva uspelo evakuirati vse goste, Winsletova pa je iz hiše tako rekoč na rokah prinesla Bransonovo 90-letno mamo. "Bilo je kot v filmu, kjer čakaš na besedo 'rez', pa je enostavno ne slišiš," je pozneje povedala igralka. Vsem gostom se je sicer uspelo rešiti, ne da bi se pri tem poškodovali.

Branson je potrdil, da je hiša popolnoma uničena. "Moja pisarna je bila v tej hiši in izgubil sem na tisoče fotografij, kar je zelo žalostno," je povedal.