Olga Kurylenko je z Danielom Craigom nastopila v bondijadi Kvantum sočutja. Foto: EPA
Olga Kurylenko je z Danielom Craigom nastopila v bondijadi Kvantum sočutja. Foto: EPA

Kurylenkova je novico, da je okužena z novim koronavirusom sporočila preko svojega družbenega omrežja Instagram. "Bolna sem že kak teden. Vročina in utrujenost sta bila največja simptoma, ki sta nakazovala na resnost bolezni," je zapisala igralka, ki se je leta 2008 pojavila v vlogi Camille, Bondovega dekleta. Svoje sledilce je pozvala, naj stvar jemljejo skrajno resno in pazijo nase.

Pandemija virusa je pretresla filmsko in glasbeno industrijo, saj so bili odpovedani številni koncerti in prireditve. Prestavljena je bila tudi premiera najnovejšega filma o Jamesu Bondu. Celovečerec Ni čas za smrt bo namesto aprila v kinematografih šele 12. novembra.

Okužen tudi igralec Idris Elba

"Počutim se v redu, za zdaj nimam izrazitih simptomov," je v ponedeljek tvitnil 47-letnik, ki od petka, takrat je namreč izvedel za izpostavljenost virusu, čas preživlja v samoizolaciji.

"Zdaj je čas, da resnično razmislite o omejitvi druženja in umivanju rok. Zavedajte se, da obstajajo ljudje, ki sicer ne kažejo znakov, vendar so okuženi. Pazite nase," še doda v posnetku.

Številni zvezdniki so se zaradi slabšega počutja preventivno odločili za samoizolacijo in k slednjemu pozivajo tudi vse svoje oboževalce in širšo javnost.