Natalie Portman je letos nominirana za najboljšo žensko igralko. Foto: Reuters
Natalie Portman je letos nominirana za najboljšo žensko igralko. Foto: Reuters

"Zaradi nosečnosti se ne bom mogla udeležiti podelitve nagrad, ki jih podeljuje Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti," je za revijo People povedala 35-letnica. "Izredno sem počaščena, da sem se znašla v družbi tako imenitnih nominirank, ki jim želim čudovit konec tedna," je še dodala Portmanova.

Portmanova, ki ji je nominacijo za najboljšo žensko igralko prinesla vloga v biografskem filmu Jackie, v katerem je upodobila nekdanjo prvo damo ZDA Jackie Kennedy, otroka pričakuje s francoskim koreografom Benjaminom Millepiedom. Za par bo to sicer že drugi otrok, pred skoraj šestimi leti se jima je namreč rodil fantek Aleph.

Čeprav se bo Portmanova podelitvi oskarjev tokrat odpovedala, se je leta 2011 podelitve filmskih nagrad kljub nosečnosti vseeno udeležila. Na podelitvi oskarjev je bila noseča z Alephom, domov pa je za vlogo v filmu Darrena Aronofskega Črni labod, v katerem je upodobila baletno plesalko Nino Sayers, odnesla kipec za najboljšo žensko igralko. Sedanjega moža je spoznala prav na snemanju omenjenega filma.