Vojvoda, vojvodinja in princ George Cambriški se bodo kmalu preselili v Kensingtonsko palačo v Londonu. Foto: Reuters
Vojvoda, vojvodinja in princ George Cambriški se bodo kmalu preselili v Kensingtonsko palačo v Londonu. Foto: Reuters

Iz Buckinghamske palače so tako sporočili, da drugi v vrsti za britanski prestol od zdaj ne bo več zaposlen v britanski vojski. Zadnja leta je sicer delal kot pilot vojaškega helikopterja na valižanskem otoku Anglesey, kjer sta si z ženo Catherine ustvarila tudi začasen dom.

Zdaj, po rojstvu sina Georgea, pa se bosta vojvoda in vojvodinja Cambriška preselila v prenovljeno Kensingtonsko palačo in se povsem posvetila svojim obveznostim, ki jih imata kot člana kraljeve družine, in dobrodelni dejavnosti.

31-letni princ trenutno "razmišlja o več možnostih glede javnih obveznosti", a se za zdaj še ni čisto odločil, zato bodo o obsegu njegovih obveznosti javnost obvestili v prihodnjem letu, so še dejali v Buckinghamski palači, poznavalci pa ocenjujejo, da je pred Williamom neke vrste prehodno leto.

V prihodnjih 12 mesecih se bo tako po navedbah palače posvetil predvsem dobrodelni dejavnosti v okviru Fundacije vojvode in vojvodinje Cambriških ter princa Harryja. Glavna področja njegovega delovanja bodo ohranjanje ogroženih vrst, pa tudi prikrajšani otroci in vojni veterani.