Taylor je s svojo objavo v ZDA povzročila pravi vihar. Foto: Reuters
Taylor je s svojo objavo v ZDA povzročila pravi vihar. Foto: Reuters
Donald Trump
Kot po navadi Trump tudi tokrat ni izpustil priložnosti, da pokomentira prav vse dogajanje v ZDA. Foto: Reuters

Trump je namreč novinarjem dejal, da mu je zdaj "Taylor Swift za okoli 25 odstotkov manj všeč".

28-letna pevka je na družbenem omrežju Instagram, kjer ima 112 milijonov sledilcev, v nedeljo zapisala, da je bila v preteklosti zadržana glede izražanja svojih političnih stališč v javnosti, "zaradi dogodkov v zadnjih dveh letih" pa si je premislila. Podprla je demokratskega kandidata za senatorja v svoji zvezni državi Tennessee Phila Bredesena, obenem pa ostro napadla kandidatko republikancev Marsho Blackburn, ki je trenutno poslanka v predstavniškem domu kongresa. Kot je poudarila Swiftova, je zgrožena, ker je Blackburnova v preteklosti med drugim glasovala proti enakemu plačilu za oba spola in ker meni, da se homoseksualci ne bi smeli poročiti.

"To niso moje vrednote. V senat bom volila Phila Bredesena, v predstavniški dom pa Jima Cooperja," je poudarila. Tennessee se sicer tradicionalno nagiba v desno.

Svoje oboževalce je tudi pozvala, naj se registrirajo za kongresne volitve. "Prosim, prosim pozanimajte se o kandidatih v svoji zvezni državi in glasujte glede na to, kdo zastopa vrednote, ki so vam blizu," je zapisala. "Številni ne bomo morda nikoli našli kandidata ali stranke, s katerim se v celoti strinjamo o vsem, a vseeno moramo voliti," je še poudarila glasbenica.

Swiftovo označil za "fantastično"
Trump je v bran nato vzel Blackburnovo, za katero je dejal, da "v zvezni državi Taylor Swift opravlja zelo dobro delo". "Je čudovita ženska. Očitno Taylor Swift o njej ne ve veliko," je dejal. Trump sicer v preteklosti ni skrival navdušenja nad ameriško pevko, ki jo je označil za "neverjetno" in "fantastično" ter se ji leta 2012 prek Twitterja celo zahvalil, ker je z njim pozirala.

Objavo glasbenice je všečkalo več zvezdnic, tudi manekenka Chrissy Teigen, pevka Katy Perry in igralka Reese Witherspoon, po drugi strani pa se je znašla pod plazom kritik republikanskih politikov in komentatorjev.

V predvolilni kampanji pred ameriškimi predsedniškimi volitvami leta 2016 je bilo na iskalniku Google najpogosteje zastavljeno vprašanje "Koga bo volila Taylor Swift?" Takrat je pevka v nasprotju z Beyonce ali Lady Gaga, ki sta javno podprli demokratko Hillary Clinton, ostala tiho.