Ko so se pojavile fotografije, dvoma ni bilo več, saj je imel Jimmy kar na majici napisano svoje ime. Foto: EPA
Ko so se pojavile fotografije, dvoma ni bilo več, saj je imel Jimmy kar na majici napisano svoje ime. Foto: EPA

Moji skoki so moj zaklad, slava, moja svoboda, moč in veter sta moj zakon, moj edini zaveznik pa je Jimmy Jump.

Jimmy Jump

Le redki so ob evrovizijskem nastopu španskega predstavnika Daniela Digesa, ki je z nekoliko klovnovsko oblečenimi spremljevalci predstavil skladbo Algo Pequenito, takoj dojeli, kaj se je zgodilo in zakaj so Španci upravičeni do ponovitve nastopa.

Kamere pa so razkrile - znova je bil na delu znameniti Jimmy Jump, Katalonec in zvesti navijač nogometnega kluba Barcelona, ki se je med nastopom nenadoma pojavil na odru in sproščeno zamigal v ritmih. Če ne bi bil oblečen v črno barvo, ki se ni skladala s celostno podobo španske ekipe, in če ga ne bi nato odstranili varnostniki, bi nepozorni gledalec še spregledal njegov "vdor".

A predvsem Španci so takoj posumili, za koga gre. To je Jaume Marquet Cot, bolj znan po vzdevku Jimmy Jump, ki je nenapovedano in nenačrtovano "vskočil" že ... vsepovsod. Do zdaj si je za svoje "tarče" izbiral predvsem športne dogodke, v soboto pa je bil očitno razpoložen bolj glasbeno ...

Federer: Morda bi se moral usesti ...
Jimmy - mnogi ga takoj prepoznajo po plešasti glavi, a včeraj je imel na glavo poveznjeno rdečo kapo, je prav tisti človek, ki je pred nekoliko manj kot letom dni presenetil teniško legendo Rogerja Federerja. Med finalom pariškega Roland Garrosa je nenadoma pritekel k njemu in ga skušal pokriti z katalonsko čepico.

Varnostniki so kmalu ukrepali, a Federer je takrat po dvoboju dejal: "Nisem vedel natančno, kaj se dogaja. Kar naenkrat sem zaslišal gledalce, pogledal gor in videl, da je nekdo skočil prek ograje. Ustrašil sem se, ko se mi je tako približal. Ker se mi je že zgodilo nekaj podobnega, nisem zganjal panike. Gotovo me je za trenutek vrgel iz ritma. Eno igro pozneje sem pomislil, da bi se moral morebiti usesti za minuto ali dve in zadevo spraviti iz glave." Jimmyju za to predrznost grozi zaporna kazen do enega leta.

36-letni Katalonec ima pestro zgodovino svojih vdorov. Nekaj njegovih "del" si oglejte v spodnjih posnetkih.

Vdor na evrovizijski oder v Oslu

Med finalom Odprtega prvenstva Francije v Parizu leta 2009 se je "zbližal" z Rogerjem Federerjem.

4. julij 2004, finale Evropskega nogometnega prvenstva: Portugalska - Grčija. Jump je vrgel majico nogometnega kluba Barcelona v portugalskega kapetana Luisa Figa, ki je štiri leta prej zapustil ta klub in se pridružil največjemu tekmecu Realu iz Madrida.

Med dirko formule ena leta 2004 v Barceloni.

Polfinale Lige prvakov leta 2006: Villarreal - Arsenal. Jump je pred začetkom drugega polčasa Arsenalovemu napadalcu Thierryju Henryju želel izročiti Barcelonin dres s številko 14. Ko je Francoz leta 2007 res prestopil k Barci, je dobil prav to številko. Jumpa so kaznovali s plačilom 60.100 evrov.

Med finalom nogometne Lige prvakov leta 2007 v Atenah med Liverpoolom in Milanom je Jump vdrl na igrišče z grško zastavo.

Med polfinalom evropskega prvenstva leta 2008 v Baslu med Nemčijo in Turčijo je pritekel na igrišče s tibetansko zastavo, na majici pa je imel napis "Tibet ni Kitajska".

Med finalom svetovnega prvenstva v ragbiju leta 2007 med Anglijo in JAR-om.

Med tekmo Bayern - Barcelona leta 2007 je bil njegova "žrtev" Lionel Messi.

"Vdor" v bazen med vaterpolsko tekmo.

Moji skoki so moj zaklad, slava, moja svoboda, moč in veter sta moj zakon, moj edini zaveznik pa je Jimmy Jump.

Jimmy Jump