Lepota bivanja
slice
Razgibano, toplo in domače: mansardno stanovanje notranje oblikovalke
Iz oddaje Ambienti, 23. april 2018 ob 09:42 Lastnica razgibanega 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja v G ornji Radgoni zatrjuje, da ima rada malce kaosa.
8
Je mogoče iz garaže in drvarnice ustvariti domovanje?
8
20. april 2018 ob 11:41 V tokratni oddaji vam bomo pokazali stanovanje, v katerem je lastnik osrednji prostor rezerviral za priljubljeni štirikolesnik, in hišo, ki jo obdaja peščeni vrt po vzoru japonskega vrta, ter ...
Foto: V globine Postojnske jame s prenovljenega, modernega perona
41
10. april 2018 ob 18:14 "Tu je nov svet, tu je paradiž!"
Fotelj Rex po novem kraljuje v stalni zbirki newyorškega Muzeja moderne umetnosti
15
6. april 2018 ob 09:20 " Duh pokojnega Nika Kralja je zdaj zagotovo zadovoljen in verjetno na svetu ni oblikovalca, ki bi si želel še kaj drugega, " so ob umestitvi kultnega izdelka slovenskega oblikovanja na tako rekoč ...
Sodobni spominki obujajo mite in legende s Postojnskega
4
1. april 2018 ob 18:58 Postojno in okolico iz leta v leto obišče več turistov, poleg velikega števila obiskovalcev pa se mesto lahko pohvali s kolekcijo spominkov, ki jih odlikujejo izvirni, sodobno interpretirani motivi ...
Kolibri: prvi pravi koktajl bar pri nas, ki ponese v čase prohibicije Ko vstopite v Kolibri, ne dobite samo občutka, da ste stopili v prostor, kjer vlada izjemno toplo in intimno ozračje, počutite se, kot da ste se iz Ljubljane preselili v eno od svetovnih prestolnic.
38
V Novi Gorici stekla serijska proizvodnja edinih lebdečih gramofonov na svetu Podjetje Mag-Lev Audio je v najetih prostorih v Novi Gorici zagnalo proizvodnjo edinih lebdečih gramofonov na svetu.
44
Foto: Prenovljena postaja pravi magnet za potnike in turiste Skoraj pozabljena železniška postaja v mestu Madhubani v vzhodni indijski državi Bihar doživlja pravi preporod, potem ko so postajo spremenili v muzej na malem.
1
"Pokažimo Slovencem, da imamo lepe domove in vrtove" "Bogastvo oblik, barv, vzorcev, materialov in umetniških elementov, ki se zvrstijo na tako majhnem prostoru, kot je Slovenija, je res izjemno," pravijo ustvarjalci oddaje Ambienti, ki se vrača na TV ...
4
Foto: Življenje na višini - strehe v Tel Avivu kipijo od dogajanja Zelenjavni vrtiček, bar, slikarski atelje, prostor za trening borilnih veščin ali dnevna soba na prostem - v Tel Avivu del življenja poteka v stanovanjih, drugi del pa na strehah stavb.
13
Video: Prenovljeno stanovanje na Prulah za par v zrelih letih V mirni ljubljanski soseski Prule si je starejši par omislil novo domovanje, v katerem je bilo med drugim treba predvideti prostor za čim več knjig in rož.
3
Video: Slovenska florista baziliko v Vatikanu za božič krasita že peto leto Baziliko svetega Petra v Vatikanu zdaj že tradicionalno krasita slovenska cvetličarja Sabina Šegula in Peter Ribič, ki pojasnjujeta, da sta tudi letos ostala zvesta tradicionalnim barvam - zeleni, ...
2
Foto: Iščete rešitve in navdih za dom? Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je vse do nedelje v znamenju mednarodnega sejma Dom. Sejem poteka pod geslom Ključne rešitve za varčen, varen in trajen dom.
Video: Ultrapametno stanovanje v Ljubljani Elegantno stanovanje, kjer se zdi, da je prav vsak kos opreme izdelan po meri ali pa je produkt priznanih oblikovalcev, je dom inženirja računalništva.
25
Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
83

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo