Lepota bivanja
slice
Dva slovenska projekta med najboljšimi in najlepšimi v Alpah
Nagrada za trajnostno prenovo in gradnjo v alpskem prostoru, 23. marec 2017 ob 17:01 Zimska soba na Kaninu in prenovljena domačija Vrlovčnik sta uvrščena v finale izbora za arhitekturno nagrado Constructive Alps 2017.
8
Celovita prenova z igrivim rezultatom, ki ustreza tudi mačjemu okusu
8
21. marec 2017 ob 15:19 Lastnica dvosobnega stanovanja si je zaželela celovite spremembe svojega bivalnega okolja v stimulativen, barvit in ženstven ambient, v katerem se bo dobro počutila.
Drzna hiša na Jasni - kot bi med gorami stala že od vekomaj
24
19. marec 2017 ob 17:58 Počitniška hiša v turističnem naselju Jasna je izjemna ne le zaradi čudovitega razgleda, ki se ponuja iz vsakega kotička hiše, temveč tudi zaradi svoje kompozicije, umeščenosti v teren in ...
Za lepši dom: Vdihnite novo življenje staremu pohištvu
2
17. marec 2017 ob 11:28 Zakaj ne bi dekorativnih elementov, ki polepšajo dom, izdelali kar sami ali pa uporabili kar stare kose in jih preprosto, a izvirno obnovili?
"Šik razvajenka" Parižanka, evropska protiutež barbiki
26
16. marec 2017 ob 06:20 Preveč ličil. Preveč barv. Preveč dodatkov. Dihaj. Olajšaj. Zmanjšaj./Moda vlada svetu. Parižanke vladajo modi. Je to res? Koga briga. Svet potrebuje legende. Bogatašinja.
Lepa steklenička kot opomnik, da je čas za nov požirek vode Modna oblikovalka Nina Šušnjara je svoje področje delovanja razširila že na pohištvo, podpisala se je pod dizajn rokovnika, zdaj pa je tu steklenička, plod sodelovanja s slovensko znamko Equa.
12
Italijansko oblikovanje, sinonim za odličnost Ob dnevu italijanskega oblikovanja približno 100 ambasadorjev predstavlja svoje delo, procese in izvedbo nekaterih najizvirnejših projektov zadnjih let.
7
Lepa si, lepa, bela Ljubljana - še posebej v barvah "Ljubljano doživljam v kombinaciji barve jajčne lupine in zlate, zato sem pobarvanko oblikovala v teh dveh barvah, ki imata tudi simbolni pomen."
31
Stolčki Frrrniture: ne le za sedenje, tudi za učenje "Dotik z iskrenim materialom, kot je les, je dragocen v svetu, v katerem prevladujejo izdelki iz plastike," se glasi odlomek iz vizije Frrrniture.
18
Posodobljeni tradicionalni izdelki prek Instagrama v svet Instagram je odlično tržniško orodje, kar dokazuje znamka NITI designed kilims &blankets, ki s svojimi odejami in čilimi ter preostalimi volnenimi proizvodi osvaja kupce po vsem svetu.
4
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
27
Tri gore: Po navdih med slovenske vršace V poplavi spominkov in drugih izdelkov, povezanih s Slovenijo, še pred dvema letoma ni bilo nobenega, ki bi dostojno predstavljal Triglav, simbol slovenstva.
11
Nina Graabar, Ninushual: Izhajam iz sebe in svoje vizije lepega "Kot otrok sem lahko ustvarjala v nedogled, na neki točki pa sem dokončno ugotovila, da je delo z rokami tisto, ki bo oblikovalo moje življenje."
1
Slovenska vezalka, ki se ne zavezuje, prepričala na Kickstarterju David Knez je z ekipo izdelal inovativne elastične vezalke, ki olajšajo obuvanje, saj jih ni treba zavezati. Denar zbirajo tudi na Kickstarterju, zbrali so že več kot 122.000 dolarjev oz.
29
Nina Štajner: Rišem svet, ki bi moral obstajati Vizualni dnevnik slovenske ilustratorke Nine Štajner je pravi balzam za oči in dušo: poln je prikupnih risb živali in prizorov iz narave, zato ne preseneča, da ji sledi že 150.000 ljudi.
13

Kazalo