Lepota bivanja
slice
Ste vedeli, da se za visokimi zidovi Kopra skriva več kot 70 zelenih oaz?
Presenečenje nad številnostjo zelenih površin v starem mestnem jedru, 25. junij 2017 ob 18:52 Koprčani so lahko ta konec tedna odkrivali skrite vrtičke starega mestnega jedra. Domiselna pobuda je na dvorišča domačinov privabila številne radovedne obiskovalce.
2
Stolček Mushy: Če otrok že mora sedeti, naj sedi aktivno
34
22. junij 2017 ob 06:37 Otrokom v nobenem primeru ne bi smeli kupovati udobnih stolov, saj takrat mišice spijo, namesto da bi se krepile in omogočale trdnejšo oporo hrbtenici." To vsem staršem in skrbnikom na srce polaga ...
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu
16
19. junij 2017 ob 13:46 Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
Video: Festival Hiše sveta - za dvig splošne kulture bivanja
1
16. junij 2017 ob 08:45 Festival Hiše sveta, ki pod okriljem Zavoda BIG vsako leto poteka v mestu oblikovanja v Ljubljani, je namenjen promociji kakovostne arhitekturne prakse na področju gradnje hiš.
Ali leseni montažni šotori sodijo tudi na Kras ali so tujek v okolju?
73
13. junij 2017 ob 20:45 Domačini na Krasu menijo, da je tam primerno graditi le kamnite hiše, komenski župan pa je prepričan, da so lesene hišice odlična dopolnitev turizma na kmetijah.
Foto in video: Majhno počitniško stanovanje za "popotnico in čarodejko" Ko je uspešna poslovna ženska investirala v svojo morsko rezidenco – enosobno stanovanje v Izoli – je za pomoč pri zasnovi opreme prosila prijateljico - arhitektko Andrejo Medvedič.
8
Butični zvarek drznega imena v vrhunsko oblikovani embalaži Grapa iz slovenskega grozdja, ki je ne dobite v vsaki trgovini, meri na izbirčne pivce, ljubitelje nenavadnosti in dobrega oblikovanja, morda tudi gledalce filma Idila.
22
Foto in video: Hiša Vrhe, sodoben dom v obnovljenem skednju Na parceli blizu Slovenj Gradca z lepim razgledom na Pohorje, Uršljo goro, Peco in okoliške pašnike in sadovnjake so arhitekti prepoznali kakovostne ostanke stare domačije.
49
Foto: Butični bistro Biro na Gornjem trgu - "sproščena mešanica" za vsakogar Vse bolj pisana druščina lokalov v še nedolgo tega zaspanem delu stare Ljubljane je dobila novega soseda: Biro, bistro z minimalistično, a začinjeno notranjostjo in preprostim, a premišljenim ...
17
Foto in video: Vila, ki iz vsakega prostora ponuja razgled na Blejski otok Zaradi kratkega vselitvenega roka se je naročnik odpovedal želji po novogradnji, namesto tega si je zase in svojo družino zadal poiskati hišo s čudovitim razgledom in velikimi panoramskimi okni.
55
Foto in video: Sodobna hiša v Stari Fužini, ki se staplja z alpsko vasico V idilični Stari Fužini v Bohinju je na mestu, kjer je nekoč stala stara avtomehanična delavnica, zrasla čudovita sodobna hiša za domačinko. Arhitekta Meta Kutin in Tomaž Ebenšpanger
30
"Rdeča pika" stole in mizo Frrrniture uvrstila med najboljše na svetu Med letošnjimi dobitniki prestižne oblikovalske nagrade red dot je tudi slovenska znamka otroškega pohištva Frrrniture, ki jo prežemat a sporočil o trajnosti in zavedanja o pomembnosti materialov ...
4
St. Daniel: Prvi hotel pri nas, kjer je vse ekološko – od gradnje do vinske karte Do St. Daniela v Hruševici, le streljaj od Štanjela, vodi ozka podeželska cesta, obdana z vinogradi in travniki.
48
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
24
"Nazaj k naravi" v elegantni koči, ki pa pozablja na klic narave Japonska znamka Muji, znana po minimalističnih dodatkih za dom, je zasnovala kompaktne lesene koče, s katerimi želijo morebitne kupce usmeriti nazaj k naravi.
7

Kazalo