Glasba Whitney Houston se znova seli v koncertne dvorane. Foto: Reuters
Glasba Whitney Houston se znova seli v koncertne dvorane. Foto: Reuters

Teta pokojne dive Pat Houston je potrdila, da je zamisel podprla. S podjetjem Hologram USA je podpisala pogodbo in s tem omogočila uporabo Whitneyinih pesmi in fotografij za šov, ki ga pripravljajo. "To je velika priložnost za njene oboževalce. Veselim se tega projekta," je dejala Houstonova v uradni izjavi za javnost.

Direktor podjetja Aiki David je ob tem dejal, da je vznemirljivo delati na projektu, ki bo njenim poslušalcem omogočil, da znova slišijo talent pokojne glasbenice. Ampak vsi njeni oboževalci niso tako navdušeni nad idejo. Nekateri jo ocenjujejo za strašljivo.

Ampak to ni prvič, da bo kakšna izmed slavnih legend spet "oživela". Lani je hologram Michaela Jacksona nastopil na podelitvi nagrad Billboard Music. Leta 2012 pa je na festivalu Coachella nastopil hologram Tupaca.

Houstonova je umrla februarja 2012, stara 48 let, toda v tem času so na njen račun mnogi poskušali dodatno zaslužiti. Januarja, ko se je pojavil njen biografski film, naslovljen le Whitney, se je njena mama Cissy borila, da ne izide. Ustvarjalce filma je rotila: "Prosim, pustite jo počivati."