Pričesko so izbrali skupaj s sodelavci. Foto: EPA
Pričesko so izbrali skupaj s sodelavci. Foto: EPA
Velik odziv ga je presenetil. Foto: Twitter

Pristanek Nasinega polovila na rdečem planetu so neposredno prenašali po medmrežju, o njem pa so poročali skoraj vsi svetovni mediji. Pri tem je bilo prikazanih tudi več posnetkov Nasinih delavcev, med katerimi je eden prav posebej izstopal.

Bobak Ferdowsi je dogodek počastil s pričesko v slogu ameriške zastave - irokezo je imel pobarvano rdeče-modro, ob straneh pa so njegovo glavo krasile rumene zvezde. S tem je pritegnil veliko pozornosti gledalcev, ki so mu prek socialnih omrežji namenili skoraj toliko komentarjev kot samemu pristanku na Marsu.

Bobak je imel, preden je postal slaven, na Twitterju le okoli 200 sledilcev, zdaj pa jih ima že več kot 30 tisoč. Takšnega odziva ni pričakoval, zato je na socialnem omrežju zapisal: "Nisem bil pripravljen na toliko pozornosti, ampak sem vesel, da sem pokazal, da so potrebni različni tipi ljudi, da je misija uspela. Ko bi se le sodelavci že nehali norčevati iz mene."

Postavnega Nasinega delavca so med drugim na Twitterju doleteli naslednji komentarji: "Fant z irokezo je slavnejši kot pristanek na Marsu", "On je najbolj kul fant v galaksiji", "Twitter je uradno ponorel zaradi fanta z irokezo", "Videti je, da je nov Nasin obraz fant z irokezo" in številni drugi.

Spodaj si lahko ogledate kratek pogovor z Ferdowsijem, v katerem je razložil, da so njegovo pričesko izbrali skupaj s sodelavci in da ga veseli, če zaradi njega Nasine projekte zdaj spremlja več ljudi.