Versace si je v Miamiju uredil razkošno poletno rezidenco, nato pa ga je prav na pragu posestva ustrelil serijski morilec. Foto: EPA
Versace si je v Miamiju uredil razkošno poletno rezidenco, nato pa ga je prav na pragu posestva ustrelil serijski morilec. Foto: EPA
Po smrti slovitega oblikovalca je vodenje njegovega modnega imperija prevzela sestra Donatella. Foto: EPA

Domovanje, zdaj imenovano Casa Casuarina, ki se razteza na več kot dveh hektarjih površine, gre na trg 17. septembra, so sporočili iz dražbenega podjetja Fisher. Dražba bo potekala kar v razkošnih prostorih vile na prestižnem naslovu Ocean Driva, poroča Fashion Telegraph.

Izklicna cena pravzaprav predstavlja odlično kupčijo, saj je posestvo na prodaj že več kot eno leto, najprej so zanj poskusili iztržiti 125 milijonov dolarjev. Pred nekaj meseci so ceno znižali na 75 milijonov, zdaj pa bodo na dražbi izhajali iz le petine prvotne cene. Kot je povedal Lamar Fisher z omenjenega podjetja, je posestvo "nepremičninska trofeja stoletja".

Morda vas prepriča velikanski bazen?
Hiša z 10 spalnicami in 11 kopalnicami je bila po vzoru rezidence Alcazar de Colon v Santu Domingu, domnevno najstarejše hiše na zahodni polobli, ki jo je leta 1510 dal postaviti sin Krištofa Kolumba, zgrajena leta 1930 in se ponaša tudi z velikanskim bazenom, okrašenim z mozaikom in obrobljenim s 24-karatnim zlatom. Več prostorov je okrašenih z ročno naslikanimi freskami, italijanskim marmorjem in vitraži.

Gianni Versace je vilo kupil leta 1992 za "borih" 2,9 milijona zelencev, v obnovo je vložil 33 milijonov, hiši je dodal še eno krilo. A leta 1997 ga je na pragu poletne rezidence ustrelil serijski morilec Andrew Cunanan (poleg Versaceja je imel na vesti še štiri umore), ki je nekaj dni pozneje življenje vzel še sebi.

Sedanji lastnik vile je miamijski poslovnež, ki je nepremičnino kupil leta 2000. Več let je v hiši deloval butični hotel, na začetku letošnjega leta pa so ga zaprli.