V brezčasnem Čudežu na 34. ulici mora Božiček deklici dokazati, da se čudeži dogajajo. Foto:
V brezčasnem Čudežu na 34. ulici mora Božiček deklici dokazati, da se čudeži dogajajo. Foto:

Ob iztekajočem se veselem decembru smo se spomnili na nekaj božičnih filmov, ki jih, čeprav smo jih že neštetokrat pogledali, na božično jutro radi pogledamo.

Čudež na 34. ulici
Eden izmed najbolj priljubljenih božičnih filmov je zagotovo brezčasni Čudež na 34. ulici. Film iz leta 1947, ki so ga še večkrat posneli, je bil nominiran za štiri oskarje, oskarja za stransko moško vlogo pa je prejel Božiček Edmund Glenn, ki v filmu skuša dokazati mali deklici, da se čudeži še vedno dogajajo.

Še eden izmed božičnih klasikov, ob katerem marsikdo tudi potoči solzico, je film iz leta 1946 Življenje je čudovito. George Bailey (James Stewart) je tik pred tem, da se na božični večer vrže z mostu, ko mu na pomoč priskoči angel, ki mu pokaže, kakšen bi bil svet brez njega.

Kateri božični film je vam najbolj pri srcu?
V spodnji videogaleriji si lahko ogledate še Božično pesem, novo različico zgodbe mojstra pripovedk Charlesa Dickensa - zgodbo o starem zoprnežu, ki ga božični duh na koncu omehča, družinsko komedijo Sam doma, kjer Kevina družina na božič pozabi doma, Burtonovo Predbožično moro, "grozljive" Gremline, romantično komedijo Pravzaprav ljubezen ...