Če bo Mariann uspelo, bo postala prva Norvežanka s krono najlepše na svetu. Foto: Miss World
Če bo Mariann uspelo, bo postala prva Norvežanka s krono najlepše na svetu. Foto: Miss World
Kaiane Aldorino
Lanska zmaga Gibraltarke Kaiane Aldorino je presenetila vse. Foto: EPA

Nova najlepša Zemljanka z letnico 2010 bo izbrana v soboto, tokratni izbor pa znova gosti razkošno kitajsko letiovišče Sanja. Dekleta so na kitajski zemlji že skoraj ves mesec, napetost vse bolj narašča, prav tako pa se vse pogosteje govori tudi o najlepših med lepimi, o tistih, ki izstopajo po lepoti, komunikativnosti, simpatičnosti ali skladni postavi.

Stavniška hiša William Hill tako na prvo mesto med lepoticami, ki imajo največ možnosti, da bodo sedle na prestol mis sveta, v zadnjih dneh postavlja 23-letno temnolaso Norvežanko Mariann Birkedal, ki prihaja iz mesta Stavanger, za svoj moto pa je navedla stavek "Do vseh se vedi spoštljivo."

Prenos izbora Mis sveta 2010 si boste v soboto, 30. oktobra, ob 14.00 lahko ogledali na 2. programu TV Slovenije. Komentator dveurnega prenosa bo Andrej Hofer.

Če se bodo napovedi stavnice izkazale za točne - a pogosto se ne in končni razplet preseneti tako rekoč vse -, naj bi z lento prve spremljevalke okitili Portoričanko Yaro Santiago, druga spremljevalka pa naj bi postala predstavnica ZDA Alexandria Mills. Nekaj finalistk sicer že poznamo, saj so si uvrstitev med deseterico zagotovile z zmago na predtekmovanjih. Portoričanka je tako postala mis bikinija, mis Severne Irske Lori Moore je postala mis športa, Norvežanka pa mis topmodel.

Vse kandidatke si lahko ogledate na uradni strani izbora.

V prvih dneh druženja najlepših žensk na Kitajskem so stavnice kazale povsem drugačno sliko, saj so bile favoritke za zmago predstavnice Brazilije, Kolumbije in Indije. Slovenske misice Sandre Adam seveda med tekmujočimi ni več, saj je zaradi bolezni in slabega počutja izbor predčasno zapustila.

Oglejte si videopredstavitve desetih kandidatk, ki so na stavnicah v zadnjih dneh pred izborom uvrščene najvišje.

1. Mariann Birkedal (Norveška) - 23 let, 174 centimetrov

2. Yara Lasanta Santiago (Portoriko) - 24 let, 172 centimetrov

3. Alexandria Mills (ZDA) - 18 let, 175 centimetrov

4. Kamilla Salgado (Brazilija) - 23 let, 172 centimetrov

5. Mihilani Teixheira (Francoska Polinezija) - 20 let, 175 centimetrov

6. Irina Šaripova (Rusija) - 18 let, 178 centimetrov

7. Marina Georgievova (Slovaška) - 18 let, 173 centimetrov

8. Emma Wareus (Botsvana) - 20 let, 176 centimetrov

9. Manasvi Mamgai (Indija) - 22 let, 173 centimetrov

10. Laura Restrepo (Kolumbija) - 23 let, 174 centimetrov