Lešnikov kolač z višnjami
Na koncu ga okrasimo s stepeno smetano
Objavljeno: 6. avgust 2018 ob 08:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Lešniki
Lešnike uporabimo mlete. Foto: BoBo

Sestavine: 15 dag sladkorja, 15 dag mletih lešnikov, 5 jajc, vaniljev sladkor, limonova lupinica, sok pol limone, kozarec višnjevega kompota, vaniljev puding, stepena sladka smetana, čokoladne mrvice.

Penasto umešamo jajca, sladkor, vaniljev sladkor in limonov sok, nato dodamo lešnike in limonovo lupinico.

Vlijemo v pekač za pecivo in pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija. Ohladimo in enkrat prerežemo.

V 250 ml kompotove vode vkuhamo puding in v rahlo ohlajenega vmešamo višnje. Nadev namažemo na plast biskvita, ki ga lahko prej navlažimo s pomarančnim sokom. Okrasimo jo s stepeno sladko smetano in posujemo s čokoladnimi mrvicami.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.