Svinjsko meso z ananasom
Ne pozabimo na kis
Objavljeno: 1. februar 2018 ob 09:54
Ljubljana - MMC RTV SLO

Meso narežemo na koščke. Foto: freedigitalphotos.net

Sestavine: 50 dag svinjine, 5 rezin ananasa (svežega ali iz pločevinke), 6 šalotk, 1 žlička rjavega sladkorja, 1 žlica jabolčnega ali balzamičnega kisa, 6 žlic olivnega olja, sol.

Svinjino narežemo na koščke. Šalotke olupimo in narežemo na kolobarčke. Rezine ananasa odcedimo in narežemo na koščke. V kozici segrejemo olje in na nizkem ognju pražimo šalotke.

Dodamo meso in pražimo približno pet minut. Solimo. Dodamo ananas in potresemo s sladkorjem. Ko se sladkor začne topiti, prilijemo kis.

Počakamo, da izpari, nato še kratko popražimo in postrežemo.

C. R.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.