Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Ukrajini Ruske sile vstopile v Vovčansk, Zelenski zaradi težkih razmer na bojišču odpovedal obisk tujine

Kijev je potrdil, da so ruske sile po hudih bojih vstopile v mesto Vovčansk v regiji Harkov na severovzhodu države, kjer so pred dnevi sprožile ofenzivo in odprle novo fronto, zaradi česar je predsednik Volodimir Zelenski odpovedal pot v tujino.

29

Zaostritev Na večini upravnih enot bodo zaposleni odslej stavkali vse dni v tednu

Na 34 od skupno 58 upravnih enot nameravajo zaposleni do izpolnitve zahtev stavkati neprekinjeno vse dni v tednu, in ne zgolj ob sredah kot doslej. Ministrstvo je sicer pripravilo razširjen nabor nujnih nalog, ki jih morajo opravljati tudi med stavko.

125

Slovenija ZPM Ljubljana Moste - Polje odslej nosi ime po svoji dolgoletni predsednici Aniti Ogulin

Humanitarna organizacija Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje se je v čast dolgoletni predsednici preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM. Kot poudarjajo, preimenovanje v ničemer ne spreminja njihove organiziranosti in dejavnosti.

13

Oceanija Protestniki v Novi Kaledoniji nočejo novih francoskih volivcev

V Novi Kaledoniji so izbruhnili nemiri, potem ko je francoski parlament potrdil spremembe volilnih pravil na otočju v Tihem oceanu, s čimer bo volilno pravico na tem čezmorskem ozemlju dobilo na tisoče francoskih volivcev.

10

Evrovizija še vedno odmeva Izrael potrdil, da je organizirano "spodbujal h glasovanju", pritožbe proti EBU-ju se širijo

Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.

9

Novice

Evropa Francija v šoku po drznem napadu na policiste in pobegu zapornika

V Franciji poteka obsežna policijska iskalna akcija za zapornikom Mohamedom Amro, ki je pobegnil po tem, ko so njegovi pomočniki na avtocesti izvedli drzen napad na zaporniški kombi in ga osvobodili.

4

Evropa Irska bo Palestino priznala do konca meseca

Irska bo Palestino priznala do konca meseca, je danes dejal podpredsednik vlade v Dublinu Micheal Martin in kot možen datum priznanja omenil 21. maj.

Gospodarstvo V SIJ-u zanikajo navedbe, da ruski oligarh Andrej Zubicki išče možnosti za prodajo svojega deleža

Portal Necenzurirano poroča, da ruski oligarh Andrej Zubicki prodaja svoj delež v SIJ-u, eni največjih slovenskih skupin, ki zaposluje več kot 3800 ljudi. Iz družbe SIJ-a so v odzivu na informacije o prodaji navedbe portala zanikali.

37

Šport

Etapne zmage na vseh tritedenskih dirkah Slovensko kolesarstvo ob bok velesilam

V zadnjem desetletju se le tri države ponašajo z vsaj tremi kolesarji, ki so dobili etape na vseh tritedenskih dirkah. Primož Roglič, Matej Mohorič in Tadej Pogačar so Slovenijo postavili ob bok Italiji in Avstraliji.

5

Liga NBA Prvaki z izjemnim Jokićem po tretji zaporedni zmagi na pragu konferenčnega finala

Košarkarji Denverja so prvič v seriji polfinala Zahoda slavili na domačem parketu, sicer pa so Minnesoto ugnali tretjič zapored (112:97). S 3:2 v zmagah je proti Indiani povedel tudi New York (121:91).

217

Dirka po Italiji Visma Lease a Bike zaradi bolezni ostala še brez Uijtdebroeksa

Pred 11. etapo 107. Dirke po Italiji, ki karavano pelje od Foiana di Val Fortoreja do Francaville al Mare, je zaradi bolezni odstopil Cian Uijtdebroeks (Visma Lease a Bike).

41

Alpsko smučanje Rehabilitacija Klineta po hudi poškodbi po dveh letih še ni končana

Alpski smučar Boštjan Kline je pred 25 meseci grdo padel na treningu. Okrevanja po kompliciranem zlomu desne goleni 33-letni specialist za hitre discipline še ni končal.

4

Kajak/kanu Visoka vodna gladina spremenila spored EP-ja na savskih brzicah

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišano gladino reke Save, spremenili urnik tekmovanj.

Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

Biatlon Ricco Gross se seli v bolgarski tabor

51-letni nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste.

12
Več

Kultura

Knjige "Izjava Gabriele Babnik Ouattara ne drži. Založba vztraja, da so bile kršene avtorske pravice."

Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples.

6

Vizualna umetnost Odmevna beneška razstava o ženskih prsih

Benetke tudi letos živijo s svojim Bienalom sodobne umetnosti. Poleg številnih paviljonov, v katerih se predstavljajo umetniki iz posameznih držav, je po mestu v laguni na ogled tudi na desetine drugih razstav.

3

Arhitektura in oblikovanje O vključenosti, inovativnosti in trajnosti v proizvodnji. Začenja se Big Arhitektura Ljubljana.

V Ljubljani se v teh dneh ustavljajo strokovnjaki s področja arhitekture in notranjega oblikovanja s širše regije. Privabil jih je dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, na katerem bodo govorili o najnovejših arhitekturnih projektih.

Več

Zabava in slog

Znani Antony Blinken med obiskom Kijeva v spodbudo vojakom poprijel za kitaro

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je med obiskom Kijeva pokazal tudi svojo muzikalično plat in podporo Ukrajini izrazil skozi glasbo: v nekem baru v Kijevu je namreč vzel v roke kitaro in skupaj z domačo zasedbo zaigral Rockin' in the Free World.

9

Znani Zaveza kraljice Camille, da ne bo več kupovala krzna, razveselila PETO, a razburila krznarje

Britanska kraljica Camilla je PETI v javnem pismu obljubila, da ne bo več kupovala oblačil s krznom in drugimi podobnimi živalskimi proizvodi, kar je že izzvalo ogorčenje pri proizvajalcih krzna. Borci za pravice živali njeno odločitev pozdravljajo.

5

Avtomobilnost Ko gorivo plačaš kar iz avta

V Avtomobilnosti smo naredili prve kilometre z novim škoda kodiaqom, ki je tehnično podoben superbu, zato smo tokrat pogledali malo bolj podrobno, kaj novega prinaša.

3

Znani Za ure, ki jih je nosil legendarni Schumacher, iztržili vrtoglave štiri milijone

Zbirka prestižnih ročnih ur, ki so pripadale velikanu formule 1 Michaelu Schumacherju, je bila v torek na dražbi v Ženevi prodana za vrtoglavi znesek, kar štiri milijone švicarskih frankov (dobre štiri milijone evrov).

1

Okolje Slovenski ribič v hrvaški Istri ujel izjemno strupeno ribo

V hrvaški Istri so opazili sedem srebrnoprogastih napihovalk. Eno izmed teh izjemno strupenih rib je ujel slovenski ribič.

16
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Intervju Đoko: "Besedila so napisana iz tistega, kar čutimo, težje je pisati vesela"

"Ne bi znal napisati vesele pesmi," pravi Luka Hernet iz skupine Đoko, v kateri so še Jure Gračner, Tilen Barbirič in Nino Vreča, ki se s trditvijo strinja. Četverica izdaja svoj prvenec To ti vračam, tvoje je. Tega bo pospremil tudi nastop v Gromki.

8
Več

Uredniški izbor

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

219

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

1

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov