Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jurčki
Imate radi jurčke? Foto: EPA

Dodaj v

Stročji fižol z jurčki v omaki

Ne pozabimo na začimbe
17. september 2017 ob 10:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 500 g stročjega fižola, 200 g jurčkov, 1 velik paradižnik, 4 stroki česna, 1 pekoč feferon, malo šetraja, 2 vejici bazilike in peteršilja, poper, 2 žlici olivnega olja.

Fižol očistimo, mu odstranimo konce in ga pokuhamo v vreli slani vodi. Gobe očistimo in narežemo na lističe.

Na olivnem olju jih nato prepražimo skupaj s sesekljanim česnom in feferonom. Po 10 minutah dodamo olupljen, na konce narezan paradižnik in odcejen stročji fižol.

Kuhamo 30 minut, nato dodamo drobno nasekljan šetraj, baziliko in peteršilj, popopramo in kuhamo še 10 minut.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
tureavanture
# 17.09.2017 ob 11:27
škoda jurčkov
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Špinačna rulada z jajci
16. junij 2018 ob 14:08 Sestavine: 600 g kuhane špinače, 4 jajca, 2 žemlji, sol, poper, 4 mehko kuhana jajca, 4 žlice mleka, 50 g naribanega sira. Rumenjake ločimo od beljakov. Žemlji namočimo v mleko.
Več novic ...
Kazalo