Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so ponesrečencu reševalci nudili prvo pomoč, vendar je umrl na kraju nesreče. Foto: BoBo
Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so ponesrečencu reševalci nudili prvo pomoč, vendar je umrl na kraju nesreče. Foto: BoBo

Novogoriški policisti so pojasnili, da je bilo ugotovljeno, da se je med igro na strmem pobočju v bližnjem gozdu smrtno ponesrečil mlajši nemški državljan (po poročanju Radia Slovenija je bil star 12 let), ki je bil udeleženec šole v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov. V njej je bilo 38 mladostnikov pod vodstvom 11 vodnikov.

Ponesrečenec je po navedbah PU-ja Nova Gorica skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po bregu navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica po nekaj minutah prišla do skale, se je ta prevalila in mladostnika stisnila ob drevo.

Drugi so z vpitjem na pomoč priklicali štiri vodnike, ki so pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili večjo skalo in začeli oživljanje ter na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo.

Na kraj nesreče je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala oživljanje mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa nujne medicinske pomoči ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju so bile poškodbe prehude in je mladostnik umrl.