Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik, so med kriminalistično preiskavo ugotovili, da sta osumljenca najprej v gostinski lokal Pub Cabana Cafe vlomila, ga preiskala in potem povzročila požar, da bi uničila sledove.

Lokal sta nato zapustila, v njegovi bližini pa ju je legitimirala policija. Zaradi vdihavanja dima in lažjih opeklin sta pozneje v brežiški bolnišnici iskala zdravniško pomoč, ob čakanju na zdravniško oskrbo sta vlomila še v tamkajšnji avtomat s hrano in si postregla s sendviči.

Policisti so zanju odredili policijsko pridržanje. V nedeljo so ju odvedli na krško okrožno sodišče, kjer so zanju odredili pripor.

Oba sta stara znanca policije, saj so policisti za omenjenega 19-letnega moškega v zadnjih štirih letih podali 38 kazenskih ovadb za različna kazniva dejanja, predvsem s področja premoženjske kriminalitete, in sicer zaradi vlomov, ropov, tatvin in povzročitve splošne nevarnosti.

Policija ju je obravnavala tudi zaradi nasilja oz. zaradi groženj, lažjih telesnih poškodb, nasilništva in preprečitve uradnega dejanja. Zoper 27-letnega osumljenca je policija zaradi podobnih dejanj v zadnjih letih podala 17 kazenskih ovadb.

Za veliko tatvino jima sicer grozi od pet do deset let zapora, za kaznivo dejanje požiga pa od eno do deset let zapora.

Kot smo poročali, je kljub trudu številnih gasilcev iz 16 okoliških gasilskih društev lokal v celoti pogorel, pri čemer je nastala velika premoženjska škoda.

Policija prijela požigalca gostilne na Čatežu