Uporabljeno je bilo močnejše pirotehnično sredstvo. Foto: BoBo
Uporabljeno je bilo močnejše pirotehnično sredstvo. Foto: BoBo

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je pridržani 20-letnik osumljen, da je od konca julija do začetka septembra 2023 izvedel več vlomov na območju Kočevja.

"Tako je bilo ugotovljeno, da je konec julija vlomil v prodajalno v Kočevju, od koder je odtujil več mobilnih telefonov in povzročil za okoli pet tisoč evrov materialne škode. V naslednjih dneh je poskušal vlomiti še v drugo prodajalno, kar pa mu ni uspelo in je le poškodoval objekt ter s tem povzročil za okoli 400 evrov materialne škode. Uspelo pa mu je vlomiti v tretjo prodajalno, od koder je odtujil več orodja in tabličnih računalnikov, ter s tem povzročiti za več kot štiri tisoč evrov materialne škode," so navedli na Policijski upravi Ljubljana.

Po ugotovitvah kočevskih policistov je v začetku avgusta vlomil še v prodajalno, iz katere je odnesel večjo količino mobilnih telefonov v vrednosti več kot 43.000 evrov.

V začetku septembra pa je vlomil še v gostinski lokal, od koder je odtujil nekaj več kot 2000 evrov gotovine. Policisti so ga zaradi suma storitve več kaznivih dejanj velike tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.