29-letnik in 21-letnica sta zaradi suma zavarovalniške goljufije od 7. marca v 30-dnevnem priporu. Foto: BoBo
29-letnik in 21-letnica sta zaradi suma zavarovalniške goljufije od 7. marca v 30-dnevnem priporu. Foto: BoBo

Na Policijski upravi Celje so pojasnili, da okoliščine smrti 24-letnega dekleta, ki jo je pred štirimi leti povzročil tedaj 25-letni osumljenec poskusa zavarovalniške goljufije, ves čas intenzivno preiskujejo.

Za visoko zavarovalnino si je namerno odrezala roko nad zapestjem

Preiskava je sprva potekala, kot da je šlo za nenaklepno kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja, so sporočili s PU Celje.

Devetindvajsetletnik za smrt dekleta, ki naj bi jo povzročil med čiščenjem orožja, pravnomočno ni bil nikoli obsojen, saj je zadeva po navedbah medijev še vedno v predkazenskem postopku. Skupaj z 21-letno osumljenko zavarovalniške goljufije je sicer od 7. marca v 30-dnevnem priporu.

S krožno žago za les si je namerno odrezala roko

Ljubljanski kriminalisti so minuli teden zaključili preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije, ki sta jih poleg 29-letnika in 21-letnice osumljena še 58-letnica in 63-letnik, po pisanju medijev starša 29-letnika. Konec lanskega leta so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica s krožno žago za les namerno odrezala roko nad zapestjem, so v ponedeljek pojasnili na PU Ljubljana.

Povzročeno poškodbo, ki je bila po besedah policistov skrbno načrtovana, da bi pridobili visoke odškodnine, so osumljenci v nadaljevanju lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej. Na vseh petih zavarovalnicah so zahtevali izplačilo zavarovalnine, vendar do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali njihove namere. Če bi do izplačila prišlo, bi 21-letnica prejela najmanj 383.400 evrov zavarovalnine, v primeru 100-odstotne invalidnosti pa najmanj 1,2 milijona evrov.