Konec novembra so policisti Policijske postaje Ljubljana center aretirali 35-letnega državljana Srbije, ki je osumljen kar 37 kaznivih dejanj in je trenutno v priporu.

Kot je ugotovila policija, je v enem primeru zlorabil podatke oškodovanca, z njimi mu je na upravni enoti uspelo pridobiti osebne dokumente na njegovo ime. Na podlagi teh dokumentov je nato pri notarju overil nekaj lažnih listin, večinoma za najem posojil, in si tako prigoljufal denar.

Pri drugih oškodovancih je najemal oziroma kupoval vozila, različne proizvode, najemal stanovanja in sklepal pogodbe za telekomunikacijske in druge storitve. Nato pa ni plačal kupnine, najemnine oziroma ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti.

Kazniva dejanja je izvajal s pomočjo najdenih dokumentov enega izmed oškodovancev. 35-letnik je od leta 2015 dalje izkoristil tudi več mlajših žensk, ki so zanj najemale posojila ali sklepale različne pogodbe za storitve, obljub o vračilu denarja pa ni izpolnil.

Ker je osumljenec ponarejanja, zlorabe identitete in druge goljufije izvajal vse od leta 2015, na policiji sumijo, da je oškodovancev še več. Vse morebiti oškodovane zato prosijo, da se zglasijo na Policijski postaji Ljubljana center na Trdinovi ulici v Ljubljani ali pa pokličejo telefonsko številko (01) 475 06 00.

Osumljenec je trenutno v priporu. Foto: BoBo
Osumljenec je trenutno v priporu. Foto: BoBo