Podobna nesreča se je na Koroškem zgodila že maja. Sinočnji dogodek se je v nasprotju z majskim končal tragično. Foto: PU Celje (maj 2020)
Podobna nesreča se je na Koroškem zgodila že maja. Sinočnji dogodek se je v nasprotju z majskim končal tragično. Foto: PU Celje (maj 2020)

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je v bil za moškega usoden udar električne energije med uporabo doma narejene naprave za žganje lesa. O tragični delovni nesreči so bili policisti obveščeni nekaj po polnoči.

Dodali so, da je bil to letos na Koroškem že drugi podoben primer. V maju so namreč na območju Prevalj obravnavali primer, ko je občan z doma izdelano napravo poskušal izžgati površino klubske mizice. Ko je v mizico zabil žeblje, priklopil napravo in površino polil, se ni zgodilo nič, zato je preveril stik in prijel krokodilčke na žebljih. Takrat je skozenj stekel električni tok. Na srečo so dogajanje takrat pravočasno opazili sosedje in moškega oživljali do prihoda reševalcev in mu tako rešili življenje, so sporočili s PU-ja Celje.

"Poudariti želimo, da gre v teh primerih za izjemno nevarne naprave, ki delujejo kot visokonapetostni transformatorji, saj izhodna velikost napetosti znaša več kot 2000 V, jakost pa več kot 1,3 A. Če je temu izpostavljeno človeško telo, lahko pride do smrti, ob daljši izpostavljenosti pa celo do zoglenitve trupla," so opozorili celjski policisti in k previdnosti pozvali vse, ki si s pomočjo spletnih navodil izdelujejo razne naprave, katerih uporaba se zdi na videz zelo enostavna, je pa v resnici izjemno nevarna.