Policija. Foto: BoBo
Policija. Foto: BoBo

Po ugotovitvah policije je voznik peljal po lokalni cesti iz smeri Idrskih Krnic proti Spodnji Kanomlji. Ko je pripeljal po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, je zapeljal desno z vozišča na neutrjeno travnato bankino in po nekaj metrih s prednjim delom avtomobila oplazil bližnje drevo.

Vozilo se je začelo prevračati po brežini pod cesto in po dobrih 13 metrih obstalo naslonjeno na manjše drevo. Voznik osebnega vozila je bil v nesreči tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Osebno vozilo je nekaj ur pozneje, ob 15.30, pod cesto opazila mimoidoča občanka in o tem obvestila pristojne, so pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica. Odrejena je bila tudi sanitarna obdukcija, da se ugotovi natančen vzrok smrti.

Na cestah na Severnem Primorskem je v prometnih nesrečah letos umrlo pet ljudi, so še zapisali tamkajšnji policisti.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 140 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, 14 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 34 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.