Požar, ki se je začel na enem od balkonov v 6. nadstropju, je bil pogašen okoli 2. ure zjutraj. Foto: Katja Štok
Požar, ki se je začel na enem od balkonov v 6. nadstropju, je bil pogašen okoli 2. ure zjutraj. Foto: Katja Štok

Ljubljanski kriminalisti so si v soboto ogledali v noči na soboto zaradi požara poškodovan stanovanjski blok na Beblerjevem trgu v Novih Jaršah v Ljubljani in ugotovili, da je zagorelo ‒ ogenj se je tam tudi najbolj razbohotil ‒ na enem izmed balkonov v 6. nadstropju. Samega vzroka požara jim sicer še ni uspelo odkriti, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Požar je popolnoma uničil dve stanovanji, balkon tretjega stanovanja in del ostrešja bloka. Gmotna škoda po prvih nestrokovnih ocenah znaša več kot 100.000 evrov.

Sorodna novica Gorelo v bloku v Ljubljani, trije stanovalci potrebovali zdravniško pomoč

Zaradi posledic požara so v ljubljanskem kliničnem centru pomagali petim ljudem, od katerih je en človek dobil hude poškodbe in je njegovo življenje še vedno ogroženo. Zaradi opeklin se zdravi v UKC Ljubljana. Preostale štiri osebe, dva stanovalca, pa tudi policist in policistka, ki sta bila prva na kraju požara in sta organizirala evakuacijo, so bile potrebne zdravniške pomoči zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida in so že izpuščene iz zdravniške oskrbe. Evakuirati so morali več kot 90 ljudi.

Mestna občina Ljubljana je do sedaj poskrbela za nastanitev petih oseb, in sicer v dveh hotelih, v nadaljevanju pa išče tudi rešitve za njihovo dolgoročnejšo nastanitev.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o požaru v smeri podanih sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico in tožilca.