Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

S kazensko ovadbo sta že bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Celjana sta v Celju po ugotovitvah policije oropala dva bencinska servisa, celjski gostinski lokal, poštne poslovalnice v Velenju, Celju in Mariboru, po dva bencinska servisa v Mariboru in Ljubljani ter bencinska servisa v Štorah in Dramljah.

V nadaljnji preiskavi so policisti par povezali še z 12 ropi.

Zbrana obvestila kažejo, da sta se osumljena na storitve ropov izjemno dobro pripravila, si večkrat podrobno ogledala posamezne lokacije, pri izvršitvi ropov pa sta imela vloge temeljito razdeljene. Večino ropov sta izvedla tik pred zaprtjem ali v času zapiranja.

"Od konca avgusta 2018 do januarja letos sta na brezkompromisen način in z uporabo groženj zagrešila najmanj 17 ropov bencinskih servisov, pošt in v enem primeru gostinskega lokala. Z ropi sta si pridobila več kot 150.000 evrov premoženjske koristi," so navedli na PU-ju Celje.

Več oškodovancev je zaradi uporabe sile in groženj doživelo hude strahove, mnogi so zaradi načina storitve ropov iskali zdravniško ali psihološko pomoč, šli na bolniški dopust, nekateri so celo prenehali opravljati svoje delo.

Celjski policisti o njunih morebitnih drugih kaznivih dejanjih še naprej zbirajo obvestila, so še zapisali na PU-ju Celje.