32-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi za poskus umora. Foto: BoBo
32-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi za poskus umora. Foto: BoBo

Kot je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk, so bili policisti v torek zvečer iz celjske bolnišnice obveščeni, da so na zdravljenje sprejeli 36-letno žensko in otroka za oba pa so sumili, da sta se zastrupila. V sredo zjutraj so nato prijeli 32-letnika, v preiskavi pa ugotovili, da jima je osumljeni ob druženju ponudil hrano. Po zaužitju sta mati in hči zapustili njegove prostore in se napotili domov. Med potjo jima je postalo slabo, zato sta poklicali sorodnike in poiskali zdravniško pomoč.

Sorodna novica Mati in hči hospitalizirani po zaužitju neznane snovi, 32-letnik osumljen poskusa umora

Sodišče za 32-letnika odredilo enomesečni pripor

Z zbiranjem obvestil so policisti še ugotovili, da sta bili oškodovanki najverjetneje zastrupljeni s psihoaktivnimi snovmi oziroma pomirjevali. Vseh podrobnosti o snoveh, ki bi bile lahko uporabljene, ta trenutek še nimajo, saj čakajo na rezultate nacionalnega forenzičnega laboratorija. Turk je še dodal, da so osumljenca pred preiskovalnega sodnika s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja poskusa umora in kaznivega dejanja grožnje privedli v petek dopoldne. Sodišče je medtem zanj že odredilo enomesečni pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti po njegovih besedah že obravnavan za podobna kazniva dejanja z znaki nasilja, tudi poskusa umora. "Glede motiva je še prezgodaj kar koli povedati, saj preiskava še poteka. Opravljena je bila tudi hišna preiskava, pregledana bo dokumentacija in komunikacije – vse tisto, kar je pomembno za dokazovanje vseh okoliščin kaznivega dejanja in je trenutno še v teku," je še dejal prvi celjski kriminalist.

V hišni preiskavi so po njegovem mnenju našli nekatere predmete, ki utegnejo biti dokaz v kazenskem postopku, a bo to pokazala nadaljnja preiskava. Oškodovanki sta medtem že zapustili bolnišnico, od trenutka prijave do prijetja osumljenca so ju fizično zaščitili, potem ko je ta pristal v priporu, pa zaščita ni bila več potrebna.

Kot danes piše Večer, naj bi odvetnik osumljenca Dušan Tanko povedal, da piše pritožbo na sodišče zaradi odreditve pripora zoper njegovo stranko. Neuradno naj bi se na zaslišanju v preiskavi zjokal in dejal, da naj bi bilo zdravilo, ki naj bi ga dvojica zaužila v krofu, namenjeno njegovi uporabi.

Zastrupitev s pomirjevali?