Motorist je padel in nato trčil v osebni avtomobil. Foto: MMC RTV SLO
Motorist je padel in nato trčil v osebni avtomobil. Foto: MMC RTV SLO

Prva nesreča se je zgodila v soboto okoli 15.30, ko je motorist v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel, nato pa trčil v osebni avtomobil 31-letnega voznika iz Sežane, ki je pripeljal nasproti.

Voznik motornega kolesa je sicer uporabljal zaščitno motoristično opremo, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo okoli 12.35 pa so bili o nesreči s smrtnim izidom obveščeni tudi mariborski policisti. V nesreči sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov in 31-letni motorist, ki je v dogodku umrl. Gre za letošnjo četrto smrtno žrtev na cestah, ki spadajo pod Policijsko upravo Maribor, in prvo med motoristi.

Policisti ob začetku motoristične sezone pozivajo k dodatni previdnosti

Na PU-ju Ljubljana vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti. To velja zlasti zdaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, po zimskem obdobju pa je lahko na vozišču še veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa.

Hkrati naj se motoristi zavedajo, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še niso na ravni iz prejšnjega leta. Posebno pozornost naj motoristom namenjajo tudi vozniki osebnih in tovornih vozil, še svetujejo na PU-ju Ljubljana.