V Mariboru je v noči na nedeljo 22-letnik z nožem napadel 20-letnico. Foto: BoBo
V Mariboru je v noči na nedeljo 22-letnik z nožem napadel 20-letnico. Foto: BoBo

Kot je na spletu prvi poročal Večer, ki se sklicuje na vire blizu policiji, je napadalec dekletu, ki je v kritičnem stanju, "odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha".

Kraj dogodka je nato zapustil, a naj bi se tja vrnil po pozabljen nahrbtnik. Takrat so ga prijeli policisti in ga odpeljali v pridržanje. Osumljenec, ki ga policija doslej še ni obravnavala, naj bi bil tudi sam lažje poškodovan – porezan je po nogi. Policistom naj bi sam povedal, s čim je poškodoval žrtev in kam je odvrgel nož in sekiro, kar so policisti v bližini zločina tudi našli, je še poročal Večer.

Na mariborski policijski upravi dopoldne o dogodku niso poročali, popoldne pa so v sporočilu za javnost potrdili, da preiskujejo kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe, ki je bilo ponoči izvedeno na robu mariborskega mestnega parka.

Pozneje so sporočili, da so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da gre najverjetneje za hujše dejanje. "Preiskujemo kaznivo dejanje poskusa umora," je danes potrdil policijski inšpektor Matej Harb. Oškodovanki so na prizorišču napada policisti nudili prvo pomoč, nato pa so jo reševalci odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju," je pojasnil Harb.

In dodal: "Pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca, mu odvzeli prostost ter zoper njega odredili do 48-urno policijsko pridržanje, ki se še izvaja."

Preiskava se nadaljuje, zato podrobnejših informacij o primeru ne morejo podati. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Za kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe je predpisana kazen od enega do deset let zapora, za poskus umora pa je kazen lahko tudi več kot 15 let zapora.

Dekle po napadu z nožem v kritičnem stanju