Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti, ki izhajajo iz podanih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, sprejel odločitev, da dvema policistoma izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Med trajanjem postopka odpovedi jima je tudi prepovedal opravljanje dela.

Kaznivo dejanje, ki naj bi ga zagrešila, se preganja po uradni dolžnosti in naj bi bilo storjeno v povezavi z opravljanjem dela.

Eden je zaposlen na Generalni policijski upravi, drugi na Policijski upravi Koper.

O razlogih za sum storitve kaznivega dejanja bo obveščen posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva, še sporoča GPU.

Po poročanju Dnevnika naj bi šlo za direktorja koprske policijske uprave Borisa Koraso in vodjo sektorja za notranje preiskave in integriteto v službi generalnega direktorja policije Metoda Jermana. Na pomembna položaja ju je postavil nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj, še poroča Dnevnik.

Korasa očitke zavrača

Korasa je v izjavi potrdil, da je prejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. "V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji," je zapisal.

Šlo naj bi za ponarejanje izsledkov varnostne preverke, ki je pogoj za zaposlitev v policiji, a Korasa nepravilnosti zanika. Zoper sklep se bo pritožil, možnost zagovora pa ima 14. julija, je še zapisal.